Antena 3 CNN International News Novak Djokovic ar putea lipsi de la Australian Open, dacă nu este vaccinat

Novak Djokovic ar putea lipsi de la Australian Open, dacă nu este vaccinat

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, ar putea rata Grand Slam-ul din Australia. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat sau nu.

Novak Djokovic ar putea lipsi de la Australian Open, dacă nu este vaccinat
Sursa foto: Twitter/CNN
de Cerasela Stafie    |    19 Oct 2021   •   12:07

Autoritățile statului australian Victoria nu vor încheia acorduri speciale cu sportivii nevaccinați pentru a le permite să concureze la evenimente majore. Declarația a fost făcută de un oficial, marți, și pune sub semnul întrebării posibilitatea lui Novak Djokovic de a-și apăra titlul de la Australian Open.

Sportivul din Serbia, care deține 20 de titluri de Grand Slam, la egalitate cu Roger Federer și Rafa Nadal, nu a dezvăluit dacă s-a imunizat împotriva Sars - CoV - 2. El a spus că nu este sigur dacă își va apăra trofeul, în contextul în care autoritățile stabilesc restricțiile COVID-19 pentru turneu.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a declarat că se opune aranjamentelor speciale pentru a permite sportivilor nevaccinați să concureze în statul respectiv, care este programat să găzduiască Grand Slam-ul, la Melbourne Park, în luna ianuarie.

"Cu privire la problema vaccinării, nu", a spus el într-un briefing de presă.

”(n.r.- Virusului) nu-i pasă ce loc ocupați în clasamentul de tenis sau câte turnee de Grand Slam ați câștigat. Este complet irelevant. Trebuie să fii vaccinat pentru a te menține în siguranță și pentru a-i păstra pe ceilalți în siguranță ", a transmis oficialul.

Tennis Australia, care organizează Grand Slam-ul, a refuzat să comenteze.

În această săptămână, Victoria se pregătește să iasă dintr-o carantină care a durat mai multe luni. Sportivilor profesioniști li s-a impus vaccinarea, fiind parte dintr-un mandat care acoperă milioane de „lucrători autorizați”. Autoritățile nu au clarificat dacă obligativitatea s-a aplicat și sportivilor din străinătate sau din alte state australiene. 

Andrews a sugerat că mandatul acoperea și sportivi internaționali: ”sportul profesinist face parte din acele (elemente de pe) lista lucrătorilor autorizați și trebuie să fie vaccinați cu doză dublă", a spus el.

Acesta a adăugat că poziția statului Victoria ar putea fi un „punct discutabil”, întrucât Guvernul federal ar putea să nu elibereze vize sportivilor nevaccinați, iar restricțiile ar putea să fie puse în aplicare la un nivel mai înalt.

"Nu cred că un jucător de tenis nevaccinat va obține o viză pentru a veni în această țară și, dacă ar obține o viză, probabil că ar trebui să stea în carantină timp de câteva săptămâni", a precizat demnitarul australian 

„Nu cred că persoana pe care ați indicat-o (Djokovic) sau orice alt jucător de tenis, să nu numim pe cineva anume ... sau un jucător de golf sau pilot de Formula 1 vor primi o viză pentru a ajunge aici. Dacă mă înșel sunt sigur că guvernul federal vă va anunța”, a subliniat oficialul.

Departamentul de afaceri interne al guvernului federal nu a comentat afirmațiile până în prezent.

Restricții dure în Australia

Pe parcusul pandemiei, frontierele Australiei au fost închise pentru oamenii care nu sunt rezidenți. Cu toate acestea, autoritățile au eliberat vize sportivilor și personalului sportiv pentru evenimente majore, inclusiv ultimul Australian Open, din februarie.

Scott Morrison, premierul australian, a declarat că Guvernul va relaxa controalele la frontieră pentru rezidenți și membrii familiei lor de peste mări de la începutul lunii viitoare. Turiștii internaționali și alte clase de vize trebuie să mai aștepte.

Melbourne a fost în lockdown din august, în timp ce autoritățile au făcut eforturi pentru a ține în frâu un focar al variantei Delta. Restricțiile care au vizat cele cinci milioane de oameni vor fi ridicate de vineri, când se așteaptă ca 70% din populația adultă din Victoria să fie complet vaccinată.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate nu vor putea participa la evenimente sportive, iar accesul acestora în restaurante, pub-uri și alte părți ale economiei nu va fi permis.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close