Antena 3 CNN International News Novak Djokovic, somat oficial să se vaccineze, dacă vrea să joace la Australian Open

Novak Djokovic, somat oficial să se vaccineze, dacă vrea să joace la Australian Open

Novak Djokovic nu va putea să participe la Australian Open dacă nu va fi vaccinat anti-COVID cu schemă completă, au precizat autoritățile australiene.

Novak Djokovic, somat oficial să se vaccineze, dacă vrea să joace la Australian Open
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2021   •   13:48

Avertismentul a fost lansat de ministrul australian pentru imigrație și îi periclitează sârbului șansele de a-și apăra recordul de titluri câștigate, remarcă CNN.

Numărul 1 mondial, Djokovic a câștigat 20 de gland slam-uri, la fel ca Roger Federer și Rafa Nadal.

Jucătorul a refuzat să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu și a spus că nu este sigur dacă își va apăra poziția la Australian Open, care se va desfășura în ianuarie anul viitor, pe arena Melbourne Park.

Alex Hawke, ministrul australian pentru imigrație, a arătat, miercuri, că jucătorii străini trebuie să fie vaccinați cu două doze, cerință care se aplică, de altfel, oricărui străin ce vizitează țara.

"Trebuie să fii dublu vaccinat pentru a vizita Australia. Este o cerință universală, nu se aplică doar jucătorilor de tenis (...) Nu am un mesaj pentru Novak. Am un mesaj pentru toți cei care doresc să viziteze Australia. Trebuie să aibă ambele doze", a precizat Hawke.

Peste o treime dintre jucătorii de tenis profesioniști nu s-au vaccinat

Mai mult de o treime dintre jucătorii de tenis profesioniști sunt nevaccinați, remarcă CNN.

Oficialii turneelor ATP și WTA le-au cerut competitorilor să se imunizeze, însă unii sportivi și-au exprimat rezervele. 

Campionul US Open Daniil Medvedev și jucătorul german Alex Zverev, numărul patru mondial, și-au manifestat scepticismul în timp ce situația lor vaccinală nu este cunoscută.

Grecul Stefanos Tsitsipas a spus în luna august că se va vaccina doar dacă acest proces devine obligatoriu. Ulterior, Tsitsipas a revenit și a spus că intenționează să facă vaccinul până la finele acestui an.

Australia a aplicat o politică dură anti-COVID în ceea ce privește accesul străinilor.

Țara și-a închis timp de 18 luni granițele pentru cei care nu au cetățenie australiană sau nu sunt rezidenți permanenți, deși presa a notat că s-au făcut excepții în cazul vizitatorilor de top.

Melbourne, al doilea cel mai mare oraș australian, a intrat în lockdown din luna august, pe fondul unui puseu pandemic generat de varianta Delta, însă urmează să se redeschidă vineri, când se așteaptă ca 70% din populația adultă a statului Victoria să fie complet imunizată.
 

×
Subiecte în articol: Australian Open vaccin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close