Antena 3 CNN International News Trei persoane au fost împușcate la o nuntă de către talibani, pentru că ascultau muzică

Trei persoane au fost împușcate la o nuntă de către talibani, pentru că ascultau muzică

Trei invitați au fost împușcați la o nuntă în estul Afganistanului vineri seară, pentru că ascultau muzică.

Trei persoane au fost împușcate la o nuntă de către talibani, pentru că ascultau muzică
Sursa foto: Twitter/BgPete
de Alexandra Ionescu    |    01 Noi 2021   •   09:01

Trei atacatori care pretindeauau pretins că sunt membri ai talibanilor, înainte de a deschide focul, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, reporterilor, la o conferință de presă.

Mujahid a spus că bărbații înarmați au atacat o recepție care avea loc în districtul Surkh Rod din provincia Nangarhar. Un jurnalist local a mai spus pentru CNN că cel puțin două persoane au fost ucise și alte 10 au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a adăugat că nu este permis să ucizi pe cineva pentru că cânta muzică, iar o anchetă este în curs pentru a stabili dacă incidentul s-a datorat unei dispute personale.

"În rândurile Emiratului Islamic nimeni nu are dreptul să îndepărteze pe nimeni de la muzică sau orice altceva, doar pentru a încerca să-l convingă.", a declarat Mujahid în conferinţa de presă, potrivit AFP.

Ulterior, Mujahid a reiterat într-o serie de postări pe Twitter că suspecții au pretins că sunt membri talibani și au cerut ca muzica să fie oprită înainte de a deschide focul, dar nu a verificat dacă sunt sau nu. El a spus că două persoane  au fost arestate, dar o a treia a scăpat.

Deși dezaprobă muzică la nunți și alte evenimente publice, talibanii nu au emis un decret de interzicere de la venirea la putere în august.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii august, cântărețul popular Fawad Andarabi a fost târât de acasă și ucis de talibani, în timp ce muzicienii din țară i-au spus Clarisei a Ward de la CNN că li s-a cerut să nu cânte la instrumente.

În timpul guvernării lor anterioare din Afganistan, din 1996 până în 2001, talibanii au interzis majoritatea formelor de muzică ne-islamice.

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani muzica nunta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close