Antena 3 CNN International News O vulpe sălbatică, ”în vizită” la o grădină zoologică: a ucis 25 de flamingo și o rață, în SUA

O vulpe sălbatică, ”în vizită” la o grădină zoologică: a ucis 25 de flamingo și o rață, în SUA

Grădina Zoologică Națională Smithsonian din SUA a anunțat că 25 de exemplare de flamingo american și o rață pintail nordică au fost ucise de o vulpe sălbatică, care a intrat în habitatul în aer liber al animalelor.

O vulpe sălbatică, ”în vizită” la o grădină zoologică: a ucis 25 de flamingo și o rață, în SUA
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    06 Mai 2022   •   11:54

În plus față de păsările ucise, trei flamingo au fost răniți în atac și sunt tratați de către medicii veterinari din unitate, a anunțat grădina zoologică într-un comunicat. Personalul a descoperit masacrul luni dimineața și a văzut vulpea înainte de a fugi, potrivit declarației, care spune că acum au fost întinse capcane în zonă pentru a prinde prădători.

”Aceasta este o pierdere sfâșietoare pentru noi și pentru toți cei cărora le pasă de animalele noastre”, a spus Brandie Smith, directorul grădinii zoologice.

”Bariera de securitate pe care am folosit-o a trecut de inspecție și este folosită de alte grădini zoologice acreditate din toată țara. Acum ne concentrăm pe bunăstarea păsărilor rămase și pe fortificarea habitatelor noastre”, a adăugat.

Stolul, care avea inițial 74 de flamingo, a fost mutat acum într-un hambar interior, iar rațele se află într-un spațiu în aer liber acoperit și sigur, a spus grădina zoologică. Declarația a menționat că ”Uniunea Internațională pentru Conservarea Listei Roșii a Speciilor Amenințate (a Naturii) enumeră atât flamingo-ul american, cât și rața pintail nordică ca specii de cea mai mică îngrijorare”.

Păsările trăiau într-o curte de 9.750 de metri pătrați, cu o piscină încălzită și hambar. Personalul grădinii zoologice inspectează integritatea incintei de mai multe ori pe zi și nu a văzut ”nicio zonă de îngrijorare” în habitatul lor duminică după-amiază.

Curtea cu păsări a grădinii zoologice, care include habitatul flamingo, este în prezent închisă publicului, deoarece este supusă renovărilor, iar grădina zoologică a spus în declarația sa că „aceasta este prima breșă a plasei” de când a fost instalată la grădina zoologică, în anii 1970. Deja, personalul a întărit plasa metalică. Incidentul este acum investigat.

Atacul de luni reprezintă cel mai recent incident în care este implicată o vulpe, după ce un animal a terorizat Washingtonul în ultimele săptămâni. Luna trecută, poliția americană a Capitoliului a declarat că a capturat o vulpe după ce șase persoane, inclusiv reprezentantul democrat Ami Bera din California, au fost mușcate sau ciupite în afara clădirii emblematice.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close