Antena 3 CNN International News Un oficial guvernamental rus a demisionat și a plecat din țară. Este primul om al lui Putin care-l părăsește după invazia Ucrainei

Un oficial guvernamental rus a demisionat și a plecat din țară. Este primul om al lui Putin care-l părăsește după invazia Ucrainei

Un oficial guvernamental rus și-a dat demisia și a plecat din țară. Este primul care-l părăsește pe liderul rus Vladimir Putin, după ce acesta a invadat Ucraina.

Un oficial guvernamental rus a demisionat și a plecat din țară. Este primul om al lui Putin care-l părăsește după invazia Ucrainei
Sursa foto: Twitter/ OSINT UK
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   15:22

Anatoly Chubais, un insider al guvernului rus de zeci de ani, își părăsește slujba de reprezentant special al președintelui Vladimir Putin pentru mediu, a informat miercuri agenția de știri de stat rusă TASS, citând o sursă anonimă.

Chubais, în vârstă de 66 de ani, este cel mai înalt oficial oficial rus care a demisionat de la începutul războiului. Reuters a raportat că Chubais a părăsit Rusia și nu intenționează să se întoarcă, citând o sursă anonimă.

Oficialul rus lucra în domeniul mediului din decembrie 2020. În anii 1990, el a devenit proeminent ca ministru de finanțe al lui Boris Elțîn. Este unul dintre puținii reformatori economici din anii 1990 care a rămas în guvernul lui Putin și a menținut legături strânse cu oficialii occidentali.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a răspuns până în prezent solicitărilor de comentarii.

Săptămâna trecută, Arkadi Dvorkovich, fost consilier economic al lui Dmitri Medvedev în timpul președinției sale și viceprim-ministru până în 2018, a demisionat din funcția de șef al fondului tehnologic Skolkovo, susținut de stat, după ce a condamnat invazia Ucraina. Dvorkovich, care este și președintele Federației Internaționale de Șah, este unul dintre puținii foști înalți oficiali care s-au posiționat împotriva războiului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close