Antena 3 CNN International News Un oficial pro-rus dezvăluie planurile Moscovei pentru centrala nucleară Zaporojie

Un oficial pro-rus dezvăluie planurile Moscovei pentru centrala nucleară Zaporojie

Un oficial local din administrația pro-rusă în teritoriile ucrainene ocupate a indicat că uzina atomoelectrică Zaporojie ar urma să fie pusă în conservare.

Un oficial pro-rus dezvăluie planurile Moscovei pentru centrala nucleară Zaporojie
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Aug 2022   •   13:33

"Încărcarea centralei este la minimum, electricitatea furnizată este la minimum. Există modalități de conservare, astfel încât să nu se întâmple nimic", a declarat Vladimir Rogov la postul Russia 24.

"În curând, ucrainenii nu vor mai primi nimic (de la centrală), pentru că vom salva acest obiectiv, îl vom pune în conservare și vom duce electricitatea de care dispunem în teritoriile 'eliberate'", a continuat el, fără a detalia ce presupune operațiunea de "conservare".

CNN amintește că, anterior, oficialii ruși au sugerat că electricitatea produsă la Zaporojie - cea mai mare centrală nucleară din Europa, dotată cu șase reactoare - va fi deviată către Crimeea ocupată.

Sursa citată mai menționează că intensificarea recentă a bombardamentelor în jurul centralei a produse avarii instalațiilor și echipamentelor de comunicație, rușii și ucrainenii acuzându-se reciproc pentru aceste incidente.

Oficialul pro-rus intervievat de canalul TV a arătat, în context, că sunt "avarii constante la linia de transport de 750 de kilovolți".

Vineri, ministrul ucrainean de Interne a acuzat, din nou, forțele ruse că au bombardat centrala.

Foto: Jeturi de apă din conductele care duc la turnurile de răcire, o parte a sistemelor esențiale de la centrala nucleară Zaporojie. Pe fundal sunt vizibile reactoarele centralei

×
Subiecte în articol: Vladimir Rogov Zaporojie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close