Antena 3 CNN International News Oficialii ruși anunță că ”operațiunea specială” din Ucraina este aproape de final

Oficialii ruși anunță că ”operațiunea specială” din Ucraina este aproape de final

Prim-adjunctul șefului Comitetului Internațional al Dumei de Stat a transmis că rezultatele negocierilor ruso-ucrainene sunt un semn serios că ”operațiunea specială” este aproape de finalizare.

Oficialii ruși anunță că ”operațiunea specială” din Ucraina este aproape de final
Sursa foto: Twitter/ The Kyiv Independent
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   17:36

Anunțul a fost făcut în contextul în care cele două țări au purtat o nouă rundă de negocieri, la Istanbul, potrivit agenției de presă NEXTA. Ambele tabere au transmis că discuțiile au dus la rezultate pozitive.

Rusia a anunțat doi pași pentru detensionarea conflictului, inclusiv o ”reducere drastică a activității militare în direcțiile Kiev și Cernihiv” și, de asemenea, posibilitatea unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a raportat agenția de știri de stat rusă RIA Novosti.

Statele Unite au transmis că deja se observă aceste mișcări, forțele ruse începând să se retragă din zonele înconjurătoare din jurul Kievului și s-ar concentra asupra zonelor din sud și est, potrivit a doi oficiali americani.

Anterior, ministrul rus al apărării a transmis și el că principalele obiective ale primei părți ale ”operațiunii speciale” au fost îndeplinite.

”În primul rând, despre operațiunea militară specială a forțelor armate ale Rusiei pe teritoriul ucrainean. Per total, obiectivele principale ale primei etape au fost îndeplinite. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a scăzut semnificativ ceea ce permite concentrarea atenției și a eforturilor principale pentru atingerea obiectivului principal - eliberarea Donbass-ului", a spus Serghei Şoigu, potrivit TASS.

×
Subiecte în articol: oficiali Rusia Război Ucraina final
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close