Antena 3 CNN International News Olaf Scholz și Vladimir Putin, discuție despre situația din Ucraina și evacuarea uzinii Azovstal

Olaf Scholz și Vladimir Putin, discuție despre situația din Ucraina și evacuarea uzinii Azovstal

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri cu cancelarul german Olaf Scholz despre situația din Ucraina și despre evacuarea civililor din uzina de oțel Azovstal din Mariupol, a anunțat Kremlinul.

Olaf Scholz și Vladimir Putin, discuție despre situația din Ucraina și evacuarea uzinii Azovstal
Sursa foto: Colaj/ Hepta
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   15:51

Putin i-a spus lui Scholz că civilii au fost evacuați din uzina asediată Azovstal, potrivit unui comunicat emis de Moscova.

”S-a mai menționat că, datorită implicării reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au fost evacuați civili, care au fost reținuți de forțele de securitate ucrainene la uzina Mariupol Azovstal”, se arată în comunicat. Ucraina respinge afirmația Rusiei conform căreia civili au fost reținuți în uzina asediată și a cerut în mod repetat evacuarea sutelor de oameni prinși acolo în timp ce se adăposteau de asaltul rusesc.

Putin și-a împărtășit și punctul de vedere al negocierilor dintre Rusia și Ucraina, sugerând că acestea au fost blocate de Kiev.

”A fost făcută o evaluare fundamentală a stării lucrurilor în negocierile ruso-ucrainene, care sunt în esență blocate de Kiev”, a mai transmis Kremlinul.

Putin și Scholz au convenit să-și continue discuțiile prin diverse canale, a adăugat. Până în prezent, guvernul german nu a făcut comentarii cu privire la discuția celor doi lideri.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close