Antena 3 CNN International News Olaf Scholz, lovitură pentru Vladimir Putin: "Trebuie să înţeleagă că nu va triumfa în Ucraina"

Olaf Scholz, lovitură pentru Vladimir Putin: "Trebuie să înţeleagă că nu va triumfa în Ucraina"

Vladimir Putin trebuie să înțeleagă că nu va triumfa în Ucraina și că retragerea trupelor sale este necesară înainte ca discuțiile de pace să poată avea loc, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la CNN.

Olaf Scholz, lovitură pentru Vladimir Putin: "Trebuie să înţeleagă că nu va triumfa în Ucraina"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2023   •   23:01

"După părerea mea, este necesar ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu această invazie și cu agresiunea sa imperialistă, că trebuie să își retragă trupele. Aceasta este baza pentru discuții", a declarat Scholz pentru CNN.

Scholz a declarat că el crede că Ucraina este "pregătită pentru pace".

Întrebat despre un posibil acord pentru a pune capăt războiului - poate prin faptul că Ucraina ar recunoaște că nu va recuceri Crimeea sau părți din regiunea estică Donbas - Scholz a spus că deciziile pot fi luate doar cu implicarea Kievului.

"Nu vom lua decizii în locul lor. Îi sprijinim", a spus el.

Apoi a continuat: "Le-am spus (Ucrainei) că pot merge pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ei lucrează pentru a face progrese în ceea ce privește toate criteriile care sunt importante pentru acest lucru. Cred că ei știu că suntem pregătiți să organizăm un anumit mod de garanții de securitate pentru țară, în vremuri de pace viitoare, dar nu suntem încă acolo".

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz Vladimir Putin
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close