Antena 3 CNN International News Olena Zelenska nu și-a mai văzut soțul, pe Volodimir Zelenski, de mai bine de o lună: ”Ne-a fost interzis”

Olena Zelenska nu și-a mai văzut soțul, pe Volodimir Zelenski, de mai bine de o lună: ”Ne-a fost interzis”

Prima doamnă a Ucrainei și soțul acesteia, Volodimir Zelenski, nu s-au mai văzut de mai bine de o lună. Olena Zelenska a explicat că președintele a rămas la biroul său, iar ei și copiilor le-a fost interzis să stea acolo.

Olena Zelenska nu și-a mai văzut soțul, pe Volodimir Zelenski, de mai bine de o lună: ”Ne-a fost interzis”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   22:21

Când trupele ruse au invadat Ucraina, președintele Volodimir Zelenski și prima doamnă Olena Zelenska au refuzat să fugă sau să cedeze, optând în schimb, ca mulți dintre compatrioții lor, pentru înfruntarea agresiunii.

În timp ce președintele s-a concentrat asupra luptei militare împotriva forțelor ruse, soția sa s-a axat pe problemele umanitare și ale copiilor, lucrând pentru a crește gradul de conștientizare la nivel mondial cu privire la suferința cauzată ucrainenilor de război.

Olena Zelenska a oferit un interviu pentru CNN, în care a vorbit despre cum arată viața în țara bombardată de rachetele rusești în aceste zile. Printre multe alte lucruri, ea a fost întrebată dacă a reușit să-și vadă soțul de la începutul conflictului militar.

Răspunsul ei a fost surprinzător. De mai bine de o lună nu a reușit să-și vadă partenerul de viață: ”Volodimir și echipa sa locuiesc, de fapt, în biroul președintelui. Din cauza pericolului, ne-a fost interzis, mie și copiilor mei, să rămânem acolo. Așadar, de mai bine de o lună comunicăm doar telefonic”.

Întreaga lume a fost inspirată de Zelenski în această perioadă, Olena spune că a știut mereu de ce este capabil soțul ei și a vorbit despre omul care este președinte al Ucrainei: ”întotdeauna am știut că el a fost și va fi un sprijin de încredere pentru mine. Apoi a devenit un tată minunat și un sprijin pentru familia noastră. Și acum a arătat aceleași trăsături. El nu s-a schimbat. Doar că mai mulți oameni l-au văzut acum prin ochii mei”.

Întrebată cum le explică copiilor situația din țară, prima doamnă a Ucrainei a precizat că cei mici înțeleg și singuri ce se întâmplă: ”din fericire, copiii sunt cu mine. Și, după cum am spus, când există cineva de care trebuie să ai grijă, acest lucru este foarte disciplinant. Apropo, se aplică și copiilor înșiși -- aceștia au crescut dramatic în această perioadă și se simt responsabili unul pentru celălalt și pentru cei din jurul lor.

”Nu trebuie explicat nimic în mod specific. Vorbim doar despre tot ce se întâmplă. Când mă uit la interviurile copiilor din Bucha sau aud poveștile prietenilor mei despre copiii lor, îmi dau seama că cei mici nu înțeleg totul la fel cum o fac adulții. Ei privesc în esență. Așa cum a spus un copil mic: ”De ce sunt rușii atât de răi cu noi? Au fost bătuți acasă?”, a spus Olena Zelenska.

Olena Zelenska: ”Ținta rușilor suntem noi toți”

La puțin timp după debutul conflictului, Volodimir Zelenski a declarat că el este principala țintă a rușilor. A doua ar fi familia sa.

Prima doamnă a Ucrainei a fost întrebată cum face față acestei amenințări. Răspunzând, aceasta și-a contrazis soțul.

”Din anumite motive, mi se pune în mod constant această întrebare. Dar dacă te uiți cu atenție, devine clar că fiecare ucrainean este o țintă pentru ruși: fiecare femeie, fiecare copil. Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete rusești în timp ce încercau să fugă din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidențiale, erau doar ucraineni. Deci ținta numărul unu pentru inamic suntem noi toți”, a spus ea. 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close