Antena 3 CNN International News Opt oameni au murit, după ce o mașină a explodat lângă o școală din Somalia. 13 copii sunt răniți

Opt oameni au murit, după ce o mașină a explodat lângă o școală din Somalia. 13 copii sunt răniți

Cel puțin opt civili au fost uciși și alți 17 au fost răniți, inclusiv 13 copii, după un atentat sinucigaș. O mașină a explodat în capitala Somaliei, Mogadiscio, joi dimineață.

Opt oameni au murit, după ce o mașină a explodat lângă o școală din Somalia. 13 copii sunt răniți
Sursa foto: Twitter/ CNN International
de Cerasela Stafie    |    25 Noi 2021   •   15:50

Explozia a avut loc în districtul Hodan din Mogadiscio, lângă două școli și reședința fostului președinte Abdikasim Salat Hassan, potrivit Agenției Naționale de Știri din Somalia (SNNA). Potrivit presei internaționale, deflagrația a fost urmată de focuri de armă și un nor alb de fum.

Poliția spune că ținta a fost un vehicul blindat care păzește Națiunile Unite. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a dus la prăbușirea zidurilor școlii și ale unui spital din apropiere. Mai multe mașini au fost și ele avariate.

„Am fost zguduiți de presiunea exploziei și apoi asurziți de focurile de armă care au urmat”, a spus Mohamed Hussein, asistent medical la Spitalul Osman, afectat și el. Omul a fost scos de sub dărâmături, după ce o parte din tavan s-a prăbușit peste el.

„Zidurile spitalului nostru s-au prăbușit. Dincolo de noi este o școală care s-a prăbușit și ea. Nu știu câți oameni au murit”, a adăugat acesta.

Până în prezent nu este cunoscută motivația atacului și nici nu a fost revendicat. Capitala Somaliei a fost zguduită de atacuri cu bombă, cu zeci de morți sau răniți. Șirul de bombardamente a fost legat de renumitul grup terorist Al-Shabaab, care și-a revendicat în trecut responsabilitatea pentru unele dintre ele.

La începutul lunii martie, peste 20 de persoane au fost ucise și cel puțin 30 au fost rănite în urma unei explozii a unei mașini lângă la porțile unui popular restaurant yemenit din apropierea portului. Al-Shabaab a revendicat respectivul atentat.

Secta islamistă Al-Shabaab a fost îndepărtată din Mogadiscio, în 2011, de forțele locale, cu ajutorul Uniunii Africane. Totuși, gruparea teroristă a continuat să declanșeze atacuri letale în oraș.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close