Antena 3 CNN International News Pakistanul a adoptat o nouă lege care permite castrarea chimică a violatorilor în serie

Pakistanul a adoptat o nouă lege care permite castrarea chimică a violatorilor în serie

Infractorii sexuali condamnați pentru violuri multiple s-ar putea confrunta cu castrarea chimică în Pakistan, după ce parlamentarii au adoptat miercuri o nouă legislație împotriva violului care urmărește să accelereze condamnările și să impună pedepse mai dure.

Pakistanul a adoptat o nouă lege care permite castrarea chimică a violatorilor în serie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Noi 2021   •   20:08

Această lege vine ca răspuns la protestele publice în masă față de o recentă creștere a violurilor împotriva femeilor și copiilor din țară și la cererile tot mai mari de a asigura dreptatea victimelor agresiunii sexuale.

Proiectul de lege prevede că guvernul pakistanez trebuie să înființeze instanțe speciale la nivel național pentru a accelera procesele de viol și pentru a se asigura că cazurile de abuz sexual sunt soluționate „rapid, de preferință în termen de patru luni”.

Cei găsiți vinovați de viol în grup vor fi condamnați la moarte sau închisoare pe viață.

Castrarea chimică este utilizarea de medicamente pentru a reduce libidoul sau activitatea sexuală. Este o formă legală de pedeapsă în țări precum Coreea de Sud, Polonia, Republica Cehă și în unele state din SUA.

Amnesty International a declarat că pedeapsa pentru castrarea chimică este „crudă și inumană” într-o declarație în decembrie anul trecut, când proiectul de lege a fost anunțat.

„În loc să încerce să devieze atenția, autoritățile ar trebui să se concentreze pe munca esențială a reformelor care vor aborda cauzele fundamentale ale violenței sexuale și vor oferi supraviețuitorilor dreptatea pe care o merită”, a spus Amnesty.

Mai puțin de 3% din cazurile de agresiune sexuală sau viol duc la o condamnare în Pakistan, a raportat Reuters în decembrie anul trecut, citând

Într-o hotărâre de referință din ianuarie, testele de virginitate asupra supraviețuitorilor agresiunii sexuale au fost interzise în cea mai populată provincie din Pakistan, Punjab.

Așa-numitele teste de virginitate, care includ inspectarea himenului sau introducerea a două degete în vagin, sunt examinări invazive efectuate sub convingerea că pot determina dacă o femeie este virgină.

×
Subiecte în articol: pakistan lege violatori castrare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close