Antena 3 CNN International News Pandemia închide, după 1.229 de ani, cel mai vechi pub din Anglia

Pandemia închide, după 1.229 de ani, cel mai vechi pub din Anglia

A supraviețuit cuceririi normande, războiului civil englez, ciumei bubonice și celor două războaie mondiale dar Ye Olde Fighting Cocks Pub, care funcționează din 793 d.Hr., se confruntă acum cu închiderea din cauza dificultăților cauzate de pandemie.

Pandemia închide, după 1.229 de ani, cel mai vechi pub din Anglia
Sursa foto: Twitter/ The Times
de Alexandra Ionescu    |    09 Feb 2022   •   12:36

Un pub englezesc despre care se crede că e cel mai vechi din Marea Britanie se închide din cauza problemelor financiare agravate de pandemie.

Ye Olde Fighting Cocks din St. Albans, chiar la nord de Londra, este în afaceri din 793 d.Hr., potrivit site-ului său.

„Împreună cu echipa mea, am încercat totul pentru a menține pub-ul deschis”, a scris Tofalli. „Cu toate acestea, ultimii doi ani au fost fără precedent pentru industria ospitalității și ne-au învins pe toți cei care ne-am străduit din răsputeri să ne asigurăm că acest pub premiat poate continua tranzacționarea în viitor.”

Tofalli a spus că efectele COVID19 au fost „devastatoare”.

„Este de la sine înțeles că am inima frântă: acest pub a fost mult mai mult decât o simplă afacere pentru mine și mă simt onorat că am jucat chiar și un rol mic în istoria sa”, a scris el.

Industria pub-urilor din Marea Britanie se lupta chiar înainte de pandemie, deoarece oamenii au renunțat la băutura în pub-uri pentru baruri și restaurante.

Structura principală a Ye Olde Fighting Cocks a fost construită în secolul al XI-lea și a fost folosită inițial ca o casă pentru porumbei, potrivit biroului local de turism.

Pubul și-a luat numele de la luptele de cocoși care au avut loc acolo la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, iar Oliver Cromwell ar fi dormit o noapte la han în timpul războiului civil englez.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close