Antena 3 CNN International News Papa Francisc: războiul din Ucraina este un ”masacru fără sens”: ”Să rămânem aproape de acest popor bătut”

Papa Francisc: războiul din Ucraina este un ”masacru fără sens”: ”Să rămânem aproape de acest popor bătut”

Papa Francisc a numit războiul din Ucraina ”un masacru fără sens, în care ravagiile și atrocitățile se repetă în fiecare zi”, în discursul și binecuvântarea sa săptămânală de duminică.

Papa Francisc: războiul din Ucraina este un ”masacru fără sens”: ”Să rămânem aproape de acest popor bătut”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Mar 2022   •   16:25

”Îi implor pe toți actorii comunității internaționale să depună un efort real pentru a pune capăt acestui război respingător”, a spus șeful Bisericii Catolice mulțimii din Piața Sf. Petru, după rugăciunea Angelus.

”Săptămâna aceasta, rachete și bombe au lovit civili, bătrâni, copii și mame însărcinate”, a spus Papa Francisc, adăugând că a vizitat copiii răniți tratați la Roma: ”unuia dintre ei îi lipsește un braț, altul este rănit la cap, copii nevinovați”.

”Să rămânem aproape de acest popor bătut, să-i îmbrățișăm cu afecțiune și cu angajament concret și rugăciune și vă rugăm să nu vă obișnuiți cu războiul și violența”, a adăugat el.

Papa Francisc a invitat ”toți credincioșii și fiecare comunitate” să i se alăture pe 25 martie, ziua Bunei Vestiri, ”în realizarea unui act solemn de consacrare a umanității, în special a Rusiei și Ucrainei”.

”Toate acestea sunt inumane, pentru că sunt împotriva caracterului sacral al vieții umane. Mai ales împotriva vieții umane lipsite de apărare, care trebuie respectată și protejată, nu eliminată, și care vine înaintea oricărei strategii, să nu uităm, este crudă, inumană și sacrilegă”, a conchis el.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina masacru
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close