Antena 3 CNN International News Părinții ai căror copii nu sunt cuminți ar putea fi pedepsiți, în China

Părinții ai căror copii nu sunt cuminți ar putea fi pedepsiți, în China

Părinții copiilor care au probleme de comportament ar putea fi pedepsiți. China se implică în educația din familii.

Părinții ai căror copii nu sunt cuminți ar putea fi pedepsiți, în China
Sursa foto: Pexels.com
de Cerasela Stafie    |    19 Oct 2021   •   10:08

Autoritățile de la Beijing au în vedere adoptarea unui proiect de lege care promovează educația familială. Părinții sau reprezentanții legali ai minorilor ar putea fi pedepsiți, în cazul în care cei mici afișează un comportament problematic, și vor fi nevoiți să parcurgă programe de îndrumare în acest sens.

"Există multe motive pentru care adolescenții se poartă rău, iar lipsa sau educația familială inadecvată este cauza majoră", a declarat Zang Tiewei, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru afaceri legislative din cadrul Congresului Național al Poporului (NPC).

Comitetului permanent al CNP va revizui proiectul de lege pentru promovarea educației familiale în această săptămână. Acesta prevede, de asemenea, sfaturi pentru părinți. Cei mici ar trebui să aibă un program bine pus la punct, cu intervale pentru odihnă, joacă sau exerciții fizice.

Pe parcusul acestui an, autoritățile de la Beijing au adoptat o politică mai restrictivă asupra activităților tinerilor. A fost limitat timpul pe care aceștia îl pot petrece jucându-se online, activitatea fiind considerată o formă de „opiu spiritual”.

Totodată, pentru studenți, au fost reduse temele și activitățile educative la sfârșitul săptămânii și pe parcusul sărbătorilor. Decizia a venit pe fondul îngrijorării cu privire la povara academică și copleșirea tinerilor.

În același timp, China îi îndeamnă pe tinerii chinezi mai să fie ”bărbați” și mai puțin ”feminini”. În „Propunerea de prevenire a feminizării adolescenților de sex masculin”, emisă în decembrie, Ministerul Educației a cerut școlilor să promoveze sporturile din campus, cum ar fi fotbalul.

 

×
Subiecte în articol: proiect de lege educatie China parinti copii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close