Antena 3 CNN International News Parlamentul toarnă gaz pe foc, în Sri Lanka. Cine este noul președinte, căruia protestatarii i-au incendiat, deja, locuința

Parlamentul toarnă gaz pe foc, în Sri Lanka. Cine este noul președinte, căruia protestatarii i-au incendiat, deja, locuința

Parlamentarii din Sri Lanka - scena unor ample revolte care l-au alungat de la putere pe președintele Gotabaya Rajapaksa - l-au ales, miercuri, în cea mai înaltă funcție în stat pe fostul premier Ranil Wickremesinghe.

Parlamentul toarnă gaz pe foc, în Sri Lanka. Cine este noul președinte, căruia protestatarii i-au incendiat, deja, locuința
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2022   •   10:56

Wickremesinghe (foto, stânga) a primit 134 de voturi dintr-un maxim posibil de 223.

Este o decizie care, foarte probabil, va accentua furia protestatarilor din acest stat aflat în faliment, confruntat cu o gravă penurie de alimente și resurse energetice.

Noul președinte este un apropiat al fostului șef de stat (foto, dreapta) și este la fel de detestat de populație.

Reședința sa a fost incendiată în timpul protestelor din această lună, în cursul cărora mulțimea furioasă a ocupat și palatul prezidențial.

Protestatarii păreau să fi obținut o victorie atunci când Rajapaksa a fugit și Wickremesinghe, prim-ministru la momentul respectiv, a promis că va demisiona pentru a face loc unui guvern de uniune națională.

CNN notează că numirea lui Ranil Wickremesinghe în funcția de președinte a fost dezaprobată inclusiv de membri ai formațiunii sale politice.

Adresându-se Parlamentului din Sri Lanka după vot, noul șef al statului a spus că "a venit timpul ca forțele politice să conlucreze", după ce țara a fost divizată de interese partizane.

×
Subiecte în articol: Ranil Wickremesinghe Sri Lanka presedinte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close