Antena 3 CNN International News Parlamentarii cancelarului german Olaf Scholz optează pentru negocieri cu Rusia

Parlamentarii cancelarului german Olaf Scholz optează pentru negocieri cu Rusia

Parlamentari ai Partidul Social-Democrat din Germania pledează în favoarea negocierilor menite să "convingă" Rusia să se retragă din Ucraina și consideră că discuțiile dintre cancelarul Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin rămân necesare.

Parlamentarii cancelarului german Olaf Scholz optează pentru negocieri cu Rusia
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2023   •   17:25

Grupul Partidului Social-Democrat (SPD) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, propune, într-un document care urmează să fie aprobat, menținerea opțiunilor inițiativelor diplomatice pentru oprirea războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Informația este publicată pe surse de presa germană.

"Chiar dacă nu există deloc motive de încredere în actuala conducere politică a Rusiei, discuțiile diplomatice trebuie să rămână posibile. Căci știm că războaiele de obicei nu se opresc pe câmpul de luptă", se arată în proiectul de document elaborat de grupul SPD.

"Trebuie să continuăm toate eforturile pentru a convinge Rusia să își retragă trupele și să cerem o voință sinceră, în sensul unui acord de pace corect cu Rusia", se mai spune în proiectul de document.

Acesta urmează să fie supus aprobării în cadrul unei reuniuni a partidului.

Politicienii social-democrați consideră că, în cadrul acestei abordări, discuțiile cancelarului Olaf Scholz cu președintele rus, Vladimir Putin, rămân necesare.

Polonia trimite tancuri germane Leopard în Ucraina, după refuzul voalat al Berlinului

Polonia va trimite Ucrainei tancuri germane Leopard.

Anunțul a fost făcut de președintele polonez Andrzej Duda după o întâlnire la Kiev cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski. 

"O companie de tancuri Leopard va fi predată Ucrainei, ca parte a edificării unei coaliții internaționale. Decizia a fost deja luată în Polonia", a scris Duda, miercuri, pe Twitter.

Zelenski a salutat anunțul făcut de omologul său de la Varșovia.

"Pot să spun astăzi un cuvânt foarte important pentru apărarea noastră, pentru armata noastră și pentru întreaga Europă. Cuvântul este 'mulțumesc'", a declarat liderul de la Kiev, într-o conferință de presă comună cu omologii săi polonez și lituanian.

Olaf Scholz: "Germania nu trimite tancuri în Ucraina de una singură"

La începutul acestei săptămâni, cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat că este în continuare convins de necesitatea unei coordonări cu aliații în privința livrărilor de arme pentru Ucraina.

Precizarea sa a venit în timp ce presiunea aliaților se intensifică asupra Berlinului, pentru a determina Germania să trimită Kievului tancuri de asalt Leopard 2.

"Germania nu va face asta de una singură", a spus Scholz, care a subliniat adesea importanța de a nu escalada conflictul din Ucraina și de a nu oferi Rusiei motiv să considere țara sa drept parte în război.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close