Antena 3 CNN International News A patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina este una ”dificilă”, anunță Zelenski

A patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina este una ”dificilă”, anunță Zelenski

A patra rundă a discuțiilor dintre Ucraina și Rusia este în desfășurare și este una ”dificilă”, spune Volodimir Zelenski.

A patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina este una ”dificilă”, anunță Zelenski
Sursa foto: Twitter/ Михайло Подоляк
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   15:51

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că ”discuții dificile” sunt în desfășurare cu Rusia, după ce a patra rundă de discuții a început mai devreme în cursul zilei.

”Discuțiile dificile continuă. Toată lumea așteaptă vești. În această seară vom anunța rezultatul”, a spus Zelenski într-un mesaj video.

Negociatorul principal din partea ucraineană a transmis că a patra sesiune se desfășoară virtual, nu personal. Echipa ucraineană de negocieri se află la Kiev. Discuțiile anterioare cu Rusia au avut loc în Belarus și Turcia.

Negociatorul ucrainean, Mykhailo Podoliak, a postat pe Twitter o imagine de la discuții: ”părțile își exprimă activ pozițiile specificate. Comunicarea se desfășoară, dar este dificilă”.

”Motivul discordiei este diferența dintre sistemele politice. Ucraina este un dialog liber în societate și un consens obligatoriu. Rusia este o suprimare ultimatum a propriei sale societăți”, a spus el în descrierea imaginii.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close