Antena 3 CNN International News Pentagonul spune că 20% din trupele ruse din jurul Kievului se repoziționează, iar unele se îndreaptă spre Belarus

Pentagonul spune că 20% din trupele ruse din jurul Kievului se repoziționează, iar unele se îndreaptă spre Belarus

Departamentul Apărării din SUA a spus că aproximativ 20% din forțele Rusiei care se deplasaseră împotriva Kievului se ”repoziționează”, unele îndreptându-se spre Belarus, în ultimele 24 de ore.

Pentagonul spune că 20% din trupele ruse din jurul Kievului se repoziționează, iar unele se îndreaptă spre Belarus
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   22:58

”Evaluarea noastră ar fi, așa cum am spus ieri, că vor reinstala aceste trupe, le vor reaproviziona și, probabil, le vor angaja în altă parte în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, la un briefing de presă, ”dar, în această etapă, nu am văzut că repoziționarea s-ar îndreapta într-o direcție specifică.”

Kirby a spus că, dacă Rusia este serioasă în ceea ce privește pretenția lor de detensionare, ar trebui să trimită acele forțe ”la garnizoana lor de origine” și că forțele ruse încă atacă Kievul ”prin bombardamente, foc de artilerie, precum și lovituri aeriene”.

El a precizat că Departamentul Apărării vede că trupele care se repoziționează sunt cele care atacaseră orașul din nord și nord-vest și că, de asemenea, își schimbă pozițiile și unele forțe rusești care luptau în Cernihiv și Sumii, îndreptându-se spre Belarus.

Daunele Rusiei la Mariupol sunt ”devastatoare”, spune Pentagonul

Pagubele cauzate de bombardamentele continue ale Rusiei asupra orașului ucrainean Mariupol sunt „devastatoare”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

”Locul este decimat dintr-o perspectivă structurală de atacul atacurilor aeriene rusești”, a spus Kirby. ”Daune semnificative” au fost cauzate ”infrastructurii civile, clădirilor rezidențiale, spitalelor, recreerii, parcului, totul”.

Noile imagini din satelit ale orașului-port din sudul asediat arată blocuri întregi distruse în timp ce forțele ruse continuă să bombardeze zona.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close