Antena 3 CNN International News Pentagon: Mișcarea trupelor ruse în zona Kievului este probabil ”o repoziționare, nu o retragere reală”

Pentagon: Mișcarea trupelor ruse în zona Kievului este probabil ”o repoziționare, nu o retragere reală”

Departamentul Apărării din SUA a avertizat că, deși ”un număr mic” de forțe ruse s-au îndepărtat de la Kiev în ultima zi, Rusia poate încă aplica ”brutalitate masivă” țării, inclusiv capitalei.

Pentagon: Mișcarea trupelor ruse în zona Kievului este probabil ”o repoziționare, nu o retragere reală”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   23:02

”Credem că aceasta este o repoziționare, nu o retragere reală și că toți ar trebui să fim pregătiți să fim atenți la o ofensivă majoră împotriva altor zone ale Ucrainei. Nu înseamnă că amenințarea la adresa Kievului s-a terminat”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, la un briefing.

”Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de afirmația recentă a Kremlinului că va reduce brusc atacurile militare din apropierea Kievului sau orice raport că își va retrage toate forțele”, a spus Kirby.

Acesta a spus că numărul forțelor ruse care se îndepărtează din capitala Ucrainei ”nu este nici pe departe aproape de majoritatea celor pe care le-au organizat împotriva Kievului” și că Rusia a continuat atacurile aeriene împotriva orașului ”chiar și astăzi”.

Secretarul de presă al Pentagonului a spus că forțele de repoziționare se deplasează ”mai spre nord”, dar că este ”prea devreme pentru a spune” care este destinația lor finală.

”Evaluăm că este probabil mai mult o repoziționare care va fi folosită în altă parte în Ucraina. Unde exact, nu știm”, a spus el.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close