Antena 3 CNN International News Pentagonul și-a pus oamenii să inspecteze stocurile de arme din Ucraina

Pentagonul și-a pus oamenii să inspecteze stocurile de arme din Ucraina

Pentagonul a adus, joi, clarificări cu privire la echipa care efectuează inspecții ale stocurilor de arme americane din Ucraina.

Pentagonul și-a pus oamenii să inspecteze stocurile de arme din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2022   •   18:01

Potrivit Ministerului Apărării din SUA, echipa americană nu se află în apropiere de linia frontului războiului și efectuează inspecțiile în funcție de condițiile de securitate.

"O echipă mică formată din personal al Ambasadei SUA la Kiev a efectuat în ultimele două luni mai multe inspecții ale livrărilor americane de asistență de securitate în locații din Ucraina. Aceste locații nu se află aproape de primele linii ale frontului.

Din motive de protecție a personalului și de securitate operațională, nu vom comenta în privința numărului de oameni sau a locațiilor de inspecție", a spus secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder (foto).

General american: "Nu avem dovezi privind deturnarea pe scară largă a armamentului SUA"

"Aceste inspecții nu reprezintă o reacție: nu avem nicio dovadă a deturnării pe scară largă a asistenței de securitate a SUA în Ucraina. Mai degrabă, abordarea noastră în asigurarea răspunderii pentru asistența militară furnizată este una deliberată și proactivă, așa cum este precizat în Planul de contracarare a deturnărilor de armament convențional avansat în Europa de Est", a adăugat oficialul american.

El a mai spus că SUA au efectuat inspecții în Ucraina și înainte de invazia Rusiei în februarie

CNN a relatat anterior că SUA au început să efectueze inspecții ale stocurilor de arme din Ucraina, ca parte a unui efort amplu de a se asigura că ajutorul militar furnizat de Washington nu este deturnat ilegal.

×
Subiecte în articol: Pentagon Pat Ryder Ucraina arme
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close