Antena 3 CNN International News Pentagonul răspunde cererii Ucrainei pentru rachete cu rază lungă de acțiune: ”Deciziile nu au fost încă luate”

Pentagonul răspunde cererii Ucrainei pentru rachete cu rază lungă de acțiune: ”Deciziile nu au fost încă luate”

Departamentul de Apărare al SUA a spus că este ”conștient” de cererea Ucrainei pentru sisteme de rachete cu lansare multiplă și rază lungă de acțiune, dar că ”deciziile... nu au fost încă luate”.

Pentagonul răspunde cererii Ucrainei pentru rachete cu rază lungă de acțiune: ”Deciziile nu au fost încă luate”
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Lisa Ferdinando
de Cerasela Stafie    |    27 Mai 2022   •   22:37

”Obiectivul nostru de la bun început a fost să încercăm să-i ajutăm în lupta în care se află astăzi”, a declarat secretarul de presă de la Pentagon, John Kirby, la o întâlnire cu reporterii.

”Nu voi merge atât de departe încât să spun că este prea târziu pentru a oferi ucrainenilor orice sistem sau capacitate de care ar putea avea nevoie, deoarece sunt foarte activi în luptă și i-au împins pe ruși în apropiere de Harkov”, a spus Kirby.

Cu toate acestea, secretarul de presă a spus că Departamentul Apărării este ”conștient de ceas” atunci când vine vorba de invazia Rusiei în Ucraina.

”Suntem mereu atenți așa cum am fost de la început, atenți la ceasul de aici, la acest sentiment de urgență, conștienți că timpul nu este prietenul nostru”, a spus Kirby, ”de aceea am continuat să le transferăm echipamente, la propriu, în fiecare zi în ultimele peste 90 de zile ale acestui război.”

CNN a raportat joi că administrația Biden se pregătește să trimită sisteme MLRS, ca parte a unui pachet mai mare de asistență militară și de securitate în Ucraina, care ar putea fi anunțat de săptămâna viitoare. MLRS și versiunea sa mai ușoară, HIMARS, pot lansa până la 300 de kilometri, în funcție de tipul de muniție.

×
Subiecte în articol: Pentagon Război Ucraina atac cu rachete
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close