Antena 3 CNN International News "Te omor dacă miști!" Un polițist a fost arestat în SUA după ce a bătut cu pistolul și a strangulat un suspect. Incidentul a fost filmat

"Te omor dacă miști!" Un polițist a fost arestat în SUA după ce a bătut cu pistolul și a strangulat un suspect. Incidentul a fost filmat

Un polițist din Aurora, statul american Colorado, a fost arestat și apoi eliberat după ce imagini surprinse de camera corporală au arătat cum acesta l-a lovit cu pistolul în mod repetat pe un suspect, l-a strangulat și l-a amenințat că îl omoară.

"Te omor dacă miști!" Un polițist a fost arestat în SUA după ce a bătut cu pistolul și a strangulat un suspect. Incidentul a fost filmat
de Adrian Iclozan    |    29 Iul 2021   •   09:22

Incidentul a avut loc vineri, când ofițerii de poliție John Haubert și Francine Martinez au intervenit la o infracțiune de încălcare a proprietății.

Haubert este cel care l-a imobilizat pe suspectul Kyle Vinson, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare.

Polițistul îi ordonă acestuia să se întoarcă cu fața la pământ. El îl lovește în mod repetat cu pistolul pe Vinson și îi spune la un moment dat: "Dacă miști, te omor".

Pe fața suspectului se văd urme de sânge.

Imaginile înregistrate de camera corporală arată apoi cum polițistul îl strangulează pe suspect cu ambele mâini.

Haubert l-a strâns de gât pe Vinson timp de aproximativ 40 de secunde.

Suspect strangulat de ofițerul de poliție: Nu pot să respir!

Înregistrarea surprinde momentul în care suspectul spune "nu pot să respir".

Imaginile au fost distribuite presei de Departamentul de Poliție din Aurora.

"Suntem dezgustați și revoltați. Aceasta nu este o acțiune polițienească. Nu este normal. Este oribil", a comentat Vanessa Wilson, șefa poliției din Aurora.

"Sper că transparența arătată în acest caz și măsurile prompte pe care le-am luat vă vor determina să apreciați că încercăm să facem ce este corect", a continuat ea.

John Haubert a fost arestat, dar ulterior a fost eliberat. El riscă să fie pus sub acuzare pentru atac și amenințare cu armă letală.

Colega sa, Francine Martinez, este anchetată pentru că nu a încercat să îl oprească pe Haubert. Ea nu a fost reținută.

CNN notează că John Haubert din urmă a mai fost anchetat în trecut pentru un delict legat de arme de foc și a pledat vinovat.

O nouă lege statală în vigoare în Colorado le cere polițiștilor să intervină în cazul incidentelor de comportament nepotrivit sau de utilizare abuzivă a forței.

În plus, legile din acest stat interzic polițiștilor să facă uz de forță letală dacă nu se confruntă cu un pericol iminent asociat cu o armă.

Priza de strangulare pentru reținerea suspecților este, de asemenea, interzisă iar așa-numita imunitate calificată nu mai este valabilă în cazul ofițerilor de poliție.

×
Subiecte în articol: Colorado John Haubert strangulare
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close