Antena 3 International News Poliţistul american care l-a omorât pe George Floyd cere o pedeapsă minimă

Poliţistul american care l-a omorât pe George Floyd cere o pedeapsă minimă

de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2021   •   11:50
Poliţistul american care l-a omorât pe George Floyd cere o pedeapsă minimă
Sursa foto: Hepta

Poliţistul Derek Chauvin, găsit vinovat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, şi procurorii responsabili de caz au cerut miercuri în instanţă pedepse diametral opuse.

Poliţistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd a cerut instanței să-i acorde o pedeapsă minimă. Avocații acestuia au susținut în fața judecătorilor că Derek Chauvin “nu era conştient că ar comite aşa ceva” și că “această crimă este mai degrabă o eroare făcută cu bună-credinţă”.

De partea cealaltă, procurorii responsabili de caz au solicitat 30 de ani de închisoare pentru Chauvin.

Pe 25 iunie urmează să fie stabilită sentința în acest caz.

În documentele trimise înainte de audierea din 25 iunie, în cursul căreia va fi stabilită sentinţa, fostul poliţist de 45 de ani a sugerat o pedeapsă cu închisoarea redusă la durata deja executată, pledând pentru a fi comis “o greşeală cu bună-credinţă”.

“Alternativ, Derek Chauvin solicită respectuos ca instanţa să îi acorde circumstanţe atenuante” şi să păstreze o pedeapsă la nivelul inferior al baremului în vigoare în statul Minnesota (aproximativ 12 ani de detenţie), a scris avocatul său, Eric Nelson.

Avocații lui Derek Chauvin solicită o pedeapsă minimăFost poliţist, el riscă “să devină o ţintă în închisoare”, a pledat avocatul, care a mai invocat lipsa unui cazier în cazul clientului său şi “respectul pentru procedura judiciară în pofida oprobriului”.

La scurt timp, procuratura şi-a transmis propriile argumente, cerând 30 de ani de închisoare pentru ceea ce a numit, în opoziţie cu apărarea, un "abuz odios" şi un comportament "deosebit de crud".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close