Antena 3 CNN International News Polonia anunță că trimite "oricum" tancuri germane Leopard în Ucraina | "Ucraina va suporta consecințele", avertizează Rusia

Polonia anunță că trimite "oricum" tancuri germane Leopard în Ucraina | "Ucraina va suporta consecințele", avertizează Rusia

Ucraina va trebui să suporte consecințele consimțământului Germaniei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina prin state terțe.

Polonia anunță că trimite "oricum" tancuri germane Leopard în Ucraina | "Ucraina va suporta consecințele", avertizează Rusia
de Adrian Iclozan    |    23 Ian 2023   •   13:15

Avertismentul a fost formulat, luni, de purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Peskov le-a spus ziariștilor că dezbaterea în desfășurare privind trimiterea de tancuri de fabricație germană Leopard 2 în Ucraina indică faptul că "este în creștere nervozitatea printre membrii alianței".

"Toate țările care, direct sau indirect, iau parte la aprovizionarea Ucrainei cu armament și la creșterea nivelului tehnologic (militar) al acestei țări sunt responsabile în mod direct pentru asta. Poporul ucrainean va trebui să plătească (consecințele deciziilor lor)", a spus Peskov.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a declarat că Germania nu va opri Polonia să trimită tancuri de luptă Leopard în Ucraina, dacă i se cere astfel.

Citește și: Zelenski, nerăbdător în fața ezitării aliaților: "Dați-ne tancuri! Nu avem timp!"

La rândul său, premierul Mateusz Morawiecki a spus că țara sa va aplica pentru permisiunea din partea guvernului german de a livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard, dar va livra oricum aceste tancuri Kievului.

"Vom cere o astfel de aprobare, însă asta este o chestiune secundară", a declarat Morawiecki.

Chiar dacă Polonia nu va primi, în final aprobarea Germaniei, îşi dorește să acționeze în cadrul unei mici coaliții, a precizat el.

"Dacă Germania nu va face parte din această coaliție, tot ne vom transfera tancurile în Ucraina împreună cu alții", a explicat premierul polonez.

Foto: Tancuri germane Leopard 2 la Munster, în Saxonia Inferioară, Germania, februarie 2022

×
Subiecte în articol: Ucraina Polonia tancuri Leopard 2
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close