Antena 3 CNN International News Premierul Rusiei se duce în China, pentru discuții cu președintele Xi Jinping | Misterul care planează asupra relațiilor dintre Beijing și Moscova

Premierul Rusiei se duce în China, pentru discuții cu președintele Xi Jinping | Misterul care planează asupra relațiilor dintre Beijing și Moscova

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin va vizita China, săptămâna viitoare, și se va întâlni cu omologul său chinez, Li Qiang, și cu președintele Xi Jinping.

Premierul Rusiei se duce în China, pentru discuții cu președintele Xi Jinping | Misterul care planează asupra relațiilor dintre Beijing și Moscova
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   13:19

"Vor fi luate în considerare probleme de actualitate ale cooperării ruso-chineze în domeniul comercial și economic. O atenție deosebită va fi acordată interacțiunii în industrie, energie, infrastructura de transport, agricultură și alte domenii", a precizat guvernul rus, într-un comunicat citat de CNN.

Mișustin (foto, în centrul imaginii) urmează să se afle în China marți și miercuri.

Economia Rusiei a devenit din ce în ce mai dependentă de China în urma sancțiunilor impuse Moscovei de statele occidentale după invazia în Ucraina, notează presa internațională.

Citește și: Liderii G7 vor discuta organizarea unui summit pentru negocierea păcii în Ucraina

China a anunțat la începutul acestei luni că Vladivostok, principalul port rusesc din Orientul Îndepărtat, va deveni un port de tranzit pentru bunurile interne chinezești care pleacă din provincia Jilin, fără ieșire la mare și situată la granița cu Rusia.

China nu s-a grăbit să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Analiștii de politică internațională au speculat intens asupra legăturilor tot mai strânse dintre Beijing și Moscova, de la începutul războiului din Ucraina. 

Dar, la mai bine de un an de la începutul conflictului, natura și forma acestor relații sunt încă neclare.

În timp ce aliații occidentali s-au grăbit să ofere Ucrainei ajutor militar de miliarde de euro, China nu a arătat aceeași generozitate față de Rusia, presupusul său aliat.

Statele Unite nu au văzut dovezi privind un eventual sprijin esențial al Chinei pentru Kremlin în războiul din Ucraina, amintește CNN.

Din acest motiv, președintele rus Vladimir Putin a fost nevoit să se îndrepte spre Iran și Coreea de Nord în căutare de echipament militar.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close