Antena 3 CNN International News Președintele Joe Biden după atacurile sinucigașe de lângă aeroportul din Kabul: ”Nu vom uita, nu vom ierta. Veți plăti!”

Președintele Joe Biden după atacurile sinucigașe de lângă aeroportul din Kabul: ”Nu vom uita, nu vom ierta. Veți plăti!”

În cursul zilei de joi, 2 atacuri sinucigașe au avut loc lângă aeroportul din Kabul. Atacurile, în care și-au pierdut viața cel puțin 60 de afgani și 12 pușcași marini americani, au fost revendicat ulterior de Gruparea Stat Islamic (ISIS-K)

Președintele Joe Biden după atacurile sinucigașe de lângă aeroportul din Kabul: ”Nu vom uita, nu vom ierta. Veți plăti!”
Sursa foto: Captura Youtube/Fox News
de Alexandra Ionescu    |    27 Aug 2021   •   01:22

După conferința de presă a Pentagonului, președintele Joe Biden s-a adresat națiunii. El a primit în ultima perioadă rapoarte privind eventuale atacuri asupra aeroportului din Kabul. 

Ce se știe până acum:

  • Lângă aeroportul din Kabul au avut loc 2 atacuri sinucigașe.
  • Bilanțul este de cel puțin 60 de morți și 140 de răniți
  • 12 pușcași marini, printre care și un medic au fost uciși.
  • Atentatele au fost revendicate de grupare Stat Islamic
  • Pentagonul se așteaptă și la alte atacuri
  • Operațiunile de evacuare vor continua
  • Forțele militare americane au provocat altă explozie controlată în aeroport pentru distrugerea echipamentelor

Președintele Biden și-a exprimat condoleanțele pentru cei care au murit în Afganistan în cursul zilei de joi, și a cerut un moment de reculegere.

”Dumnezeu să vă binecuvânteze, Dumnezeu să protejeze trupele și pe toți cei care protejează America.”

”Avem o obligație sacră, pentru voi toți, familiile acelor eroi care și-au pierdut viața pentru libertate, pentru America.  

Pentru cei care au înfăptuit aceste atacuri, la fel ca și pentru cei care vor răul Americii, nu uitați asta: nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna. Și vă vom găsi. Veți plăti.

De asemenea, le-am ordonat comandanţilor mei să dezvolte planuri operaţionale pentru a lovi bunuri, facilităţi şi conducerea ISIS-K.

Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul şi locul pe care îl vom alege", a mai spus Biden.

”Vom salva americanii din Afganistan, și pe aliații noștri.

America nu va renunța. Ne vom încheia misiunea acolo, și vom continua după retragerea trupelor noastre, să-i căutăm pe americanii care vor să plece din Afganistan, și îi vom aduce acasă”.

Le-am spus comandanților mei că dacă au nevoie de forțe suplimentare, să le ceară, și le vor primi”.

Nu cred că a fost o greșeală să îi lăsăm pe talibani să se ocupe de perimetrul din afara aeroportului. Este în interesul lor ca noi să plecăm la timp, așa cum ne-am propus, și în consecință, le-am cerut să mute perimetrul, să ne ofere mai mult spațiu, că controleze oamenii care intră.

Nu este o operațiune la fel de eficientă ca cea a militarilor americani, dar este în interesul lor să facă asta.

Nimeni nu are încredere în ei, dar ne bazăm pe dorința lor de a ne vedea plecați”.

Ce le spuneți afganilor care ne-au ajutat, și care nu vor putea pleca din Afganistan până la 31 august?

”O să încercăm să vă scoatem. O să facem tot ce putem. 

Dar nu poate garanta nimeni că îi vom putea scoate pe toți de acolo.”

La întrebarea dacă se consideră responsabil pentru faptul că din februarie 2020 nu a mai murit niciun american, și acum, o dată ce s-a hotărât retragerea din Afganistan, au murit 12, Biden a răspuns: 

”Port responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat. Dar știți la fel de bine ca mine, că fostul președinte a făcut o înțelegere cu talibanii.

A promis că trupele americane vor pleca din Afganistan până la 1 mai, și în consecință niciun american nu va fi rănit”.

Președintele Biden susține decizia de a pleca din Afganistan:

Nu am fost niciodată de acord cu sacrificiul americanilor pentru a instaura democrația în Afganistan, o țară care, nciodată în întreaga ei istorie nu a fost o țară unită. 

Interesul nostru a fost mereu să oprim regruparea al Qaeda, să eliminăm al Qaeda din Afganistan, să evităm ca ceea ce s-a întâmplat în New York în 9 septembrie să se repete. 

Cum am spus, de 100 de ori până acum. terorismul s-a metastizat în lume. Avem amenințări la adresa țării noastre, mult mai aproape de Statele Unite.

Doamnelor și domnilor, era timpul să încheiem acest război de 20 de ani” a conchis Biden.

 

 

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close