Antena 3 CNN International News Primul anunț al Casei Albe după discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Primul anunț al Casei Albe după discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Casa Albă a transmis prima declarație cu privire la discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Au fost abordate mai multe subiecte, cel mai important fiind situația Ucrainei.

Primul anunț al Casei Albe după discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin
Sursa foto: Twitter/ MFA Russia
de Cerasela Stafie    |    07 Dec 2021   •   21:35

Președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au vorbit timp de aproximativ două ore, printr-un un apel video securizat, marți. Discuția se anunța a fi una extrem de importantă pentru cei doi lideri, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina.

Casa Albă a transmis un prim comunicat cu privire la ce au discutat cei doi șefi de stat. Biden „a exprimat îngrijorarea profundă a Statelor Unite și a aliaților noștri europeni cu privire la escaladarea forțelor Rusiei din jurul Ucrainei și a precizat că SUA și aliații noștri vor răspunde cu măsuri economice și de altă natură puternice în cazul escaladării militare”.

De asemenea, el „și-a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a cerut detensionarea și revenirea la diplomație”, a mai transmis Casa Albă.

Cei doi președinți și-au însărcinat echipele să continue discuția lor, Casa Albă adăugând că „SUA o vor face în strânsă coordonare cu aliații și partenerii”.

Pe lângă problema Ucrainei, Putin și Biden au discutat și despre „dialogul SUA-Rusia privind stabilitatea strategică, despre securitatea cibernetică, precum și cooperarea în privința problemelor regionale, precum Iranul”.

O fotografie de la Casa Albă, de la întâlnire, a arătat că secretarul de stat Antony Blinken, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și directorul principal pentru Rusia și Asia Centrală Eric Green s-au așezat lângă Biden în Situation Room în timpul apelului video.

Întâlnirea a început la 17:07 și s-a încheiat la 19:08 (orele României).

×
Subiecte în articol: Casa Alba Joe Biden
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close