Antena 3 CNN International News Prima Doamnă a Ucrainei: ”Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”

Prima Doamnă a Ucrainei: ”Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a publicat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre ceea ce s-a întâmplat cu Ucraina în ultimele două săptămâni de la invazia rusă.

Prima Doamnă a Ucrainei: ”Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Mar 2022   •   22:48

„În ciuda asigurărilor din partea instituțiilor de propagandă susținute de Kremlin, care numesc asta o „operațiune specială” – este, de fapt, uciderea în masă a civililor ucraineni”, a spus Zelenska.

În scrisoarea lungă ea a adăugat: „Poate că cel mai terifiant și mai devastator din această invazie sunt victimele din rândul copiilor. Alice în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei.

Arsenii, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de dărâmături și nu a putut fi salvat pentru că o ambulanță nu a putut ajunge la el la timp din cauza incendiilor intense".

„Nou-născuții războiului, au văzut tavanul de beton al subsolului, primele suflări au fost aerul acru al subteranului și au fost întâmpinați de o comunitate de oameni captivi  și terorizați. În acest moment, sunt câteva zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viața lor”, a scris ea.

Prima doamnă ucraineană a discutat, de asemenea, despre provocările de a primi îngrijiri medicale esențiale, precum și despre valul tot mai mare de refugiați.

Ea a spus că președintele rus Vladimir Putin a subestimat rezistența ucrainenilor.

„În timp ce propagandiștii de la Kremlin s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori ca salvatori, ei au fost loviți cu cocktail-uri Molotov”, a scris ea.

De asemenea, Zelenska a mulțumit oamenilor din întreaga lume pentru sprijinirea țării sale.

Și a făcut ecou cererilor soțului ei pentru o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei. „Închideți cerul și vom gestiona singuri războiul de pe teren”, a spus ea.

Ea a concluzionat: „Depun mărturie și spun lumii: războiul din Ucraina nu este un război „undeva în exterior.” Acesta este un război în Europa, aproape de granițele UE. Ucraina oprește forța care ar putea intra agresiv în orașele voastre mâine, sub pretextul salvării civililor”.

„Dacă nu-l oprim pe Putin, care amenință că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a continuat ea.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close