Antena 3 CNN International News Prima reacție publică a lui Vladimir Putin după ce rușii au fost alungați din Harkov | Liderul de la Kremlin a spus de ce continuă războiul

Prima reacție publică a lui Vladimir Putin după ce rușii au fost alungați din Harkov | Liderul de la Kremlin a spus de ce continuă războiul

Președintele rus Vladimir Putin a spus, vineri, că obiectivul principal al "operațiunii militare speciale" - numele dat de Kremlin invaziei în Ucraina - nu s-a schimbat.

Prima reacție publică a lui Vladimir Putin după ce rușii au fost alungați din Harkov | Liderul de la Kremlin a spus de ce continuă războiul
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Sep 2022   •   20:41

Vorbind la o conferință de presă la sfârșitul summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurat în Uzbekistan, Putin a menționat că principalul obiectiv este, în continuare, "eliberarea întregului teritoriu Donbas - adică regiunile Luhansk și Donețk - iar Rusia nu se grăbește".

"Acest efort continuă, în ciuda acestor încercări de contraatac din partea armatei ucrainene. Operațiunea noastră ofensivă în Donbas nu se oprește. Se merge într-un ritm lent, dar operațiunea continuă. Treptat, treptat, armata rusă ocupă noi teritorii", a declarat liderul rus.

În ceea ce privește perspectiva încheierii luptelor, Putin susține că responsabilitatea revine conducerii de la Kiev.

Putin: "Ucrainenii au aruncat toate înțelegerile într-un sertar"

"Autoritățile de la Kiev au abandonat toate înțelegerile, acestea au fost aruncate într-un sertar. (Ucrainenii) au anunțat că nu vor căuta niciun acord cu Rusia, ci vor căuta să obțină victoria pe câmpul de luptă (...) Acum încearcă asta, prin desfășurarea contraofensivei. Să vedem cum se va termina", a continuat el.

Căutând să justifice invazia, președintele rus a acuzat și Occidentul, susținând că "de zeci de ani, ideea prăbușirii Uniunii Sovietice și a prăbușirii Rusiei 'clasice' a fost cultivată în Vest".

Luna aceasta a adus pierderi strategice masive pentru Kremlin, amintește CNN.

În urma operațiunilor de contraofensivă desfășurate în nord-estul și în sudul țării, Ucraina a recucerit până în prezent 8.000 de kilometri pătrați, potrivit celor declarate miercuri de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Harkov Uzbekistan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close