Antena 3 CNN International News Primarul Hersonului cere oprirea furturilor din magazine: ”Mi-e rușine cu voi”

Primarul Hersonului cere oprirea furturilor din magazine: ”Mi-e rușine cu voi”

Primarul orașului ucrainean Herson, Ihor Kolykhaiev, le-a cerut oamenilor să înceteze să fure provizii de alimente din magazine.

Primarul Hersonului cere oprirea furturilor din magazine: ”Mi-e rușine cu voi”
Sursa foto: Facebook/ Ihor Kolykhaiev
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   23:23

Situația este una disperană în Herson. Primarul a lansat un apel către unii dintre cetățeni: să înceteze să fure din magazine.

”Există o amenințare reală în oraș că tâlharii vor fura proviziile de hrană. Orașul are nevoie de produse alimentare și industriale, asta în special pentru cele mai vulnerabile categorii ale populației”, a scris edilul pe Facebook.

Pentru cei surprinși de camerele de supraveghere furând din magazine, primarul a avut un mesaj destul de dur: ”vreau să mă adresez pe scurt unor locuitori. Mi-e rușine cu voi toți. Mi-e al naibii de rușine să mă uit la videoclipuri cu oameni sănătoși, puternici, muncitori, făcând bucăți mall-uri, magazine și supermarketuri”.

”Dacă la vârsta ta nu ai inteles principalul lucru, nu poți fura de la propriul popor, nu am ce vorbi cu tine. Dumnezeu te va judeca”, a adăugat el.

În plus, proprietarilor acestor magazine li s-a cerut să trimită alimente către oamenii care au mare nevoie: ”fac un apel către toți proprietarii de supermarketuri, magazine, depozite, magazine alimentare, și oricine consideră util acest mesaj. Orașul este gata să preia controlul distribuției produselor rămase. Vă garantăm că va ajunge acolo unde este acum cel mai așteptat: spitale, orfelinate, pensionari, nevoiași, familii cu mulți copii, categorii sociale”.

Între timp, Yaroslav Kontsevyi, un rezident din Herson, spune pentru CNN că ocupanții ruși au amplasat puncte de control și lunetiști în locuri importante ale orașului. El a declarat că ocupanții ruși îi opresc pe civili ucraineni și îi întreabă dacă vor lupta de partea rusă sau ucraineană în caz de mobilizare.

×
Subiecte în articol: Herson primar furturi magazine
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close