Antena 3 CNN International News Primele declarații ale jurnalistului care s-a întâlnit cu Djokovic când era pozitiv la COVID

Primele declarații ale jurnalistului care s-a întâlnit cu Djokovic când era pozitiv la COVID

Jurnalistul Franck Ramella și fotograful Etienne Garnier s-au întâlnit cu Novak Djokovic când era infectat cu COVID-19. Primul dintre ei a vorbit despre acest episod.

Primele declarații ale jurnalistului care s-a întâlnit cu Djokovic când era pozitiv la COVID
Sursa foto: Getty Images/ Matt King
de Cerasela Stafie    |    12 Ian 2022   •   18:58

Potrivit poveștii L'Equipe de miercuri, cei doi au transmis că Djokovic părea ”bine”, în ciuda faptului că mai târziu s-a aflat că  tenismenul a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 16 decembrie.

”Timp de 33 de minute, conform temporizatorului de pe reportofon, Djokovic a răspuns la întrebări cu încredere,” scrie publicația.

Jurnalistul a confirmat spusele sârbului. În timpul interviului s-ar fi păstrat distanța, iar sportivul a purtat tot timpul mască, cu excepția momentul în care s-a fotografiat cu premiul primit.

”Eram în siguranță, stăteam față în față, la o distanță de aproape un metru, stând pe părțile opuse ale unei mese lungi dreptunghiulare. Când Etienne i-a cerut să-și scoată masca timp de cinci minute în timpul interviului, Djokovic a refuzat,” a povestit Ramella.

”Apoi a avut loc ședința foto. Evident, campionul sârb și-a scos masca. Nu am vrut să pozeze cu fața pe jumătate acoperită,” a adăugat.

"Ulterior, a urmat instrucțiunile lui Etienne, care purta mască. A ținut trofeul în mână, a pozat în diferite poziții, zâmbind pentru a arăta că a câștigat. A și urlat la un moment dat, pentru a fi mai credibil." a mai relatat jurnalistul.

Articolul a fost publicat de L'Equipe cu doar câteva ore înainte ca Djokovic să ceară iertare pentru păstrarea programului interviului, în ciuda faptului că era conștient de diagnosticul său pozitiv, rezultat obținut printr-un test PCR făcut cu două zile mai devreme.

Simon Cambers, care este co-președintele Asociației Internaționale a Scriitorilor de Tenis (ITWA), a spus că este ”profund îngrijorător” faptul că Djokovic nu a spus nici unuia dintre membrii organizației și nici echipei L’Equipe în acea zi că a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

”În calitate de jurnaliști, avem mare grijă să respectăm toate regulile COVID-19 în vigoare și ne-am aștepta ca toți jucătorii să facă același lucru”, a transmis acesta.

După ce au apărut informații cu privire la rezultatul pozitiv al lui Djokovic, tenismentul a fost criticat dur pentru fotografiile care îl arătau la diverse evenimente, de multe ori fără mască și în jurul copiilor.

Într-un comunicat, miercuri, sportivul a menționat că nu știa că este pozitiv până pe 17 decembrie. El a contrazis, de asemenea, comentariile fratelui său, care a declarat, marți, într-o conferință de presă, că jucătorul a fost testat pozitiv pe 16 decembrie și știa acest lucru de atunci.

×
Subiecte în articol: jurnalist COVID-19
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close