Antena 3 CNN International News Primul soldat care rus va fi judecat pentru moartea unui ucrainean. Ce pedeapsă riscă

Primul soldat care rus va fi judecat pentru moartea unui ucrainean. Ce pedeapsă riscă

Ucraina a anunțat că primul soldat rus va fi judecat în urma morții unui bărbat de 62 de ani, în regiunea ucraineană Sumy, potrivit unui comunicat publicat miercuri de procuratura generală a țării.

Primul soldat care rus va fi judecat pentru moartea unui ucrainean. Ce pedeapsă riscă
Sursa foto: Twitter/ qwerty
de Cerasela Stafie    |    11 Mai 2022   •   18:08

Procuratura generală a declarat că a depus un rechizitoriu împotriva lui Vadim Shishimarin, comandantul unității militare 32010 a Diviziei a 4-a Tanc Kantemirov din regiunea Moscova.

Ancheta susține că rusul în vârstă de 21 de ani a ucis un rezident neînarmat de 62 de ani, care mergea pe bicicletă de-a lungul drumului în satul Chupakhivka din regiunea Sumy, pe 28 februarie.

Potrivit declarației, forțele ruse au intrat în sat cu o mașină furată. Pe drum, l-au văzut pe bărbat, întorcându-se acasă și vorbind la telefon, pe bicicletă.

Unul dintre ruși i-a ordonat unui sergent să-l omoare pe civil, pentru a nu-i raporta armatei ucrainene. Shishimarin a tras mai multe focuri prin geamul deschis al mașinii, folosind o pușcă Kalașnikov.

Ucraineanul a fost împușcat în cap, susțin procurorii. El a murit pe loc la doar câțiva zeci de metri de casa sa

”Shishimarin se află în prezent în arest. Procurorii și anchetatorii SBU au strâns suficiente dovezi ale implicării sale în încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu omorul premeditat. El se confruntă cu o pedeapsă între 10 și 15 ani de închisoare, dar poate fi și condamnat pe viață”, a declarat procurorul general al Ucrainei Iryna Venediktova, într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: soldat Rusia dat in judecata omor ucrainean
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close