Antena 3 CNN International News Prințul Charles a acceptat o valiza cu 1 milion de euro de la un politician din Qatar

Prințul Charles a acceptat o valiza cu 1 milion de euro de la un politician din Qatar

Clarence House a spus că Prințul Charles a primit donații caritabile și că au fost urmate procesele corecte cu privire la aceste donații, după ce un ziar britanic a raportat că Prințul de Wales a acceptat odată o valiză care conținea 1 milion de euro în numerar de la un politician din Qatar.

Prințul Charles a acceptat o valiza cu 1 milion de euro de la un politician din Qatar
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2022   •   12:19

Potrivit Sunday Times, valiza care conținea 1 milion de euro în numerar a fost una dintre cele trei loturi de numerar pe care le-a primit personal, în valoare totală de 3 milioane de euro, de la fostul prim-ministru Qatar Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani între 2011 și 2015. 

”Donațiile caritabile primite de la șeicul Hamad bin Jassim au fost transmise imediat uneia dintre organizațiile de caritate ale Prințului, care a efectuat guvernarea adecvată și ne-a asigurat că toate procesele corecte au fost urmate”, a declarat Clarence House pentru CNN.

The Sunday Times a raportat că șeicul Hamad i-a dat prințului Charles 1 milion de euro, presupus îndesat în pungi de la magazinul de lux din Londra, Fortnum și Mason.

Cu altă ocazie, Prințul Charles a acceptat o geantă care conținea 1 milion de euro în timpul unei întâlniri private la Clarence House în 2015, relatează Sunday Times.

The Sunday Times relatează că plățile au fost depuse în conturile Fondului de Caritate al Prințului de Wales (PWCF), o entitate care finanțează proiectele private ale prințului și proprietatea lui din Scoția.

O sursă regală a declarat pentru CNN că contestă multe dintre detaliile din raportul Sunday Times. Sursa regală a spus că nu contestă faptul donațiilor caritabile și a afirmat că toate procesele corecte au fost urmate.

Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale.

×
Subiecte în articol: printul Charles Marea Britanie Qatar valiza
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close