Antena 3 CNN International News Se pregătește primul proces împotriva ChatGPT. Un primar acuzat de mită amenință cu tribunalul, în Australia

Se pregătește primul proces împotriva ChatGPT. Un primar acuzat de mită amenință cu tribunalul, în Australia

Un primar care a lucrat în trecut ca bancher se pregătește să dea în judecată OpenAI, compania care a dezvoltat sistemul de Inteligență Artificială finanțat de Microsoft și popularizat sub numele ChatGPT.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2023   •   15:34

Brian Hood, primar al comitatului australian Hepburn, s-a declarat lezat de afirmațiile ChatGPT, conform cărora ar fi făcut închisoare pentru mită.

Hood a aflat de perspectiva ChatGPT asupra trecutului său după ce afirmațiile privind pretinsa mită și condamnarea la închisoare i-au fost sesizate de cetățeni.

Răspunsurile ChatGPT se referă, aparent, la un scandal de mituire care a implicat o filială a Reserve Bank of Australia la începutul anilor 2000.

Hood a lucrat pentru o filială a băncii respective dar - în mod ironic, din perspectiva acuzațiilor ChatGPT - a fost tocmai persoana care a notificat autoritățile cu privire la darea de mită către oficiali străini în vederea câștigării unor contracte de tipărire de monedă.

Citește și: Alarmă pentru umanitate: "Vreau să fiu viu!" declară sistemul de Inteligență Artificială finanțat de Microsoft

Bărbatul nu a fost niciodată acuzat de vreo infracțiune, au declarat avocații care îl reprezintă.

Apărătorii săi au menționat că au somat creatorul ChatGPT în data de 21 martie și i-au acordat 28 de zile pentru a corecta erorile despre clientul lor, în caz contrar situația urmând să fie tranșată la tribunal.

Compania OpenAI, care are sediul în San Francisco, nu a răspuns încă la scrisoarea avocaților lui Hood, notează presa internațională.

Dacă se ajunge la proces, primarul calomniat poate câștiga o sumă considerabilă

Dacă se va ajunge în instanță, ar fi, probabil, prima dată când o persoană îl dă în judecată pe creatorul ChatGPT pentru afirmațiile 'produse' de acest sistem de răspunsuri automate ce a devenit extrem de popular de la lansarea sa, anul trecut.

Microsoft, cumpărătorul acestei tehnologii, a integrat ChatGPT în motorul său de căutare Bing în luna februarie.

Despăgubirile pentru defăimare în Australia sunt, în general, plafonate în jurul sumei de 400.000 de dolari australieni (circa 270.000 de dolari americani).

Specialiștii în drept consideră că afirmațiilor denigratoare la adresa lui Hood pot constitui un temei pentru ca primarul să ceară mai mult de 200.000 de dolari australieni drept despăgubire.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close