Antena 3 CNN International News Protest al apicultorilor în Chile. Au fost aduse 10.000 de albine. Șapte polițiști, înțepați

Protest al apicultorilor în Chile. Au fost aduse 10.000 de albine. Șapte polițiști, înțepați

10.000 de albine s-au alăturat unui protest al apicultorilor, în Chile. Șapte polițiști au fost înțepați, patru protestatari, reținuți.

Protest al apicultorilor în Chile. Au fost aduse 10.000 de albine. Șapte polițiști, înțepați
Sursa foto: Twitter, BBC
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   15:07

Producția de miere a fost afectată de o secetă pe termen lung în Chile, care a ofilit sursele de hrană ale albinelor, cum ar fi florile și culturile. Deși seceta nu este neobișnuită în Chile, megaseceta actuală a persistat din 2010, iar schimbările climatice sunt cel puțin parțial de vină, spun oamenii de știință.

Apicultorii doresc o reformă guvernamentală care să îmbunătățească prețurile la miere sau să ofere subvenții producătorilor. Ei au cerut să se întâlnească cu președintele Sebastian Pinera.

În jur de 60 de stupi, care conțineau aproximativ 10.000 de albine, au fost așezați pe bulevardul din fața palatului. Șapte ofițeri au fost înțepați încercând să-i aresteze pe apicultori și să mute stupii din stradă, au spus oficialii poliției, și au fost duși la spital.

Unul dintre apicultori, Jose Iturra, a declarat reporterilor locali că seceta din comuna Colina, la nord de Santiago, ucide populația locală de albine.

”Albinele mor”, a spus Iturra. "Nu ar exista viață dacă albinele mor. Asta am vrut să subliniem prin această demonstrație."

Un reprezentant al Ministerului Agriculturii din regiunea Santiago a spus că agenția este, de asemenea, îngrijorată de efectul pe care seceta îl are asupra albinelor. Guvernul acordă ajutor de luni de zile 20 de comunități care se confruntă cu o lipsă gravă de apă, a declarat reporterilor Omar Guzman, secretarul regional pentru agricultură.

Unii trecători au fost alarmați de riscul pe care îl reprezentau albinele pentru public: ”este periculos pentru oamenii care sunt alergici (n.r. -la albine), deoarece pot provoca moartea”, a spus un localnic.

Secetele și creșterea temperaturilor, cauzate de schimbările climatice,au afectat populațiile de albine din întreaga lume. Un studiu din 2020 publicat în revista Science a constatat că populația a scăzut cu aproximativ 50% în America de Nord și 17% în Europa, într-o singură generație.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close