Antena 3 CNN International News "Putin va fi îndepărtat de la putere prin violență, în curând" | Lovitură de stat la Moscova, anticipată de un fost consilier de la Kremlin

"Putin va fi îndepărtat de la putere prin violență, în curând" | Lovitură de stat la Moscova, anticipată de un fost consilier de la Kremlin

Un fost consilier din imediata apropiere a președintelui rus Vladimir Putin prevestește sfârșitul apropiat și violent al acestuia din urmă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   15:17

Abbas Gallyamov (foto) îi scria discursurile liderului de la Kremlin.

În prezent, el se declară rezident în Tel Aviv, Israel, conform paginii sale de Facebook.

Gallyamov susține că este posibil ca în Rusia să aibă loc o lovitură de stat și arată, într-un interviu pentru CNN, cum ar urma să se desfășoare înlăturarea președintelui rus.

Citește și: Radu Tudor: ”Scenariu uluitor despre Putin lansat de un fost consilier al său”

"Rușii vor da piept cu din ce în ce mai multe dificultăți și vor încerca să își explice de ce li se întâmplă asta.

Ei se vor uita în jurul lor, la procesul politic și își vor răspunde singuri. 'Ei bine, asta se întâmplă pentru că țara noastră este condusă de un tiran bătrân, de un dictator'.

Şi cred că la acel moment o lovitură de stat militară sau a elitelor va deveni posibilă. Peste un an, când situația politică se schimbă și la conducere este un președinte urât de oameni și când războiul va fi devenit cu adevărat nepopular și va trebui vărsat sânge pentru asta - la acel moment o lovitură de stat devine cu adevărat posibilă", a estimat fostul consilier.

"Pot să spun (lovitură de stat) militară, dar cu siguranță vor avea și niște aliați civili, deci mai pe larg este vorba despre o lovitură de stat militară şi a elitelor. Ceva între cele două", a completat Abbas Gallyamov.

Abbas Gallyamov: "Între pierderea războiului și distrugerea lumii, Putin ar putea alege varianta a doua!"

El a mai făcut, atât în trecut, cât și recent, prognoze privind acțiunile președintelui rus, în contextul războiului din Ucraina.

În octombrie, într-un interviu în exclusivitate la News Hour with CNN, acest politolog anticipa că liderul de la Kremlin ar putea alege să distrugă lumea, dacă se va vedea într-o situație fără ieșire din conflictul pe care el însuși l-a declanșat.

El a fost întrebat atunci despre amenințările unor oficiali de la Moscova, care au vorbit despre folosirea armelor nucleare. 

"Aș vrea să spun că nu se va întâmpla niciodată, dar nu pot să spun asta. Cum am arătat, pentru Putin pierderea acestui război înseamnă să-și piardă puterea, iar pierderea puterii înseamnă închisoare pe viață, în cel mai bun caz. Atunci când va trebui să aleagă între pierderea războiului, cu aceste consecințe, și distrugerea întregii lumi, s-ar putea să aleagă a doua variantă, distrugerea lumii", a fost răspunsul său.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close