Antena 3 CNN International News Putin i-a chemat la Kremlin pe militarii care "au salvat Rusia de la război civil" în timpul rebeliunii Wagner

Putin i-a chemat la Kremlin pe militarii care "au salvat Rusia de la război civil" în timpul rebeliunii Wagner

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, marți, un nou discurs, după declarațiile făcute luni, la două zile de la revolta mercenarilor Wagner.

Putin i-a chemat la Kremlin pe militarii care "au salvat Rusia de la război civil" în timpul rebeliunii Wagner
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Iun 2023   •   13:51

Luni, liderul rus le-a transmis mercenarilor că au posibilitatea de a semna contracte cu Ministerul Apărării, de a pleca la casele lor sau în Belarus.

Marți, Putin s-a adresat forțelor de securitate care au participat la organizarea defensivei militare, în condițiile în care membrii grupării Wagner plecaseră în marș spre Moscova.

Putin, discurs în fața militarilor, la Kremlin: "Ați oprit un război civil"

"Dragi tovarăși! Astăzi, aici, în piața istorică a Catedralei Kremlinului, soldații și ofițerii din Forțele Armate Ruse, din Serviciul Federal de Gardă, din Serviciul Federal de Securitate, din Ministerul Afacerilor Interne (...) sunt adevărați apărători ai patriei, care în vremuri dificile (...) au stat în calea tulburărilor, ce ar fi dus, inevitabil, la haos.

Ați apărat ordinea constituțională, viața, securitatea și libertatea cetățenilor noștri, ați ferit patria de tulburări. De fapt, ați oprit un război civil", a spus Putin la evenimentul de invitație al personalului de securitate de la Kremlin, marți.

Evenimentul de marți are loc în interiorul complexului Kremlin. 

Citește și: "Lui Vladimir Putin îi este frică de Evgheni Prigojin", spune analistul militar Radu Tudor 

Președintele rus a insistat că armata și poporul nu au fost de partea insurgenților.

"Nu a fost nevoie să aducem unitățile de luptă din zona Operațiunii Militare Speciale (de pe frontul din Ucraina, n.r.) Camarazii noștri de arme, aviatori, au murit în confruntarea cu insurgenții; ei nu au șovăit și și-au îndeplinit cu onoare ordinele și datoria militară", a continuat președintele rus.

El a cerut un minut de reculegere pentru piloții ruși uciși în schimburile de focuri cu mercenarii Wagner.

Prigojin spune că aviația rusă i-a ucis 30 de mercenari

Nu există informații oficiale cu privire la câți piloți au murit sau câte avioane au fost doborâte în timpul rebeliunii, dar unii bloggeri militari ruși au raportat că cel puțin 13 piloți au fost uciși în evenimentele de la finele săptămânii trecute.

Șeful grupării paramilitare, Evgheni Prigojin, a confirmat că oamenii săi au deschis focul, dar a susținut că au procedat astfel după ce au fost atacați de aviația rusă, care ar fi omorât 30 de mercenari.

Potrivit CNN, la evenimentul de marți, de la Kremlin, a participat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, demonizat de Prigojin în numeroase mesaje în ultimele săptămâni și considerat de acesta din urmă drept incompetent și corupt.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin wagner Kremlin
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close