Antena 3 CNN International News Răspunsul Rusiei, după acordul aliaților pe tancurile Leopard și Abrams: 11 morți în Ucraina, în urma bombardamentelor de joi

Răspunsul Rusiei, după acordul aliaților pe tancurile Leopard și Abrams: 11 morți în Ucraina, în urma bombardamentelor de joi

Unsprezece persoane au fost ucise în Ucraina, în ultimul val de atacuri aeriene lansate de Rusia, care a folosit drone de atac și rachete.

Răspunsul Rusiei, după acordul aliaților pe tancurile Leopard și Abrams: 11 morți în Ucraina, în urma bombardamentelor de joi
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   17:48

Potrivit serviciilor de urgență naționale, pe lângă cei 11 oameni uciși pe, alți 11 au fost răniți.

Bombardamentele au provocat distrugeri în 11 regiuni din țară, a spus Oleksandr Horunjîi, purtător de cuvânt al instituției menționate, citat de CNN.

Oficialul ucrainean a mai arătat că atacurile ruse au avariat 35 de clădiri și au provocat mai multe incendii.

"Cele mai multe distrugeri au fost provocate locuințelor din regiunea Kiev. Am conectat 88 de generatoare electrice pentru a furnizat electricitate spitalelor și altor instituții sociale", a detaliat el.

Citește și: Rușii au bombardat Odesa după ce capitala regională a intrat în patrimoniul mondial UNESCO

Rusia a trimis 55 de rachete să lovească teritoriul ucrainean

Rusia a lansat 55 de rachete asupra Ucrainei, joi dimineață, într-un val de atacuri la câteva ore după ce aliații Kievlui s-au angajat să trimită forțelor de apărare tancuri Leopard 2 și Abrams.

Premierul ucrainean Denis Șmîhal a spus că tirurile rusești au vizat facilitățile energetice ale țării și că unele substații electrice au fost lovite.

"Țintele principale au fost instalațiile energetice, pentru a-i priva pe ucraineni de electricitate și căldură. Majoritatea rachetelor și a dronelor au fost interceptate de forțele de apărare. Din păcate, au fost lovituri la substații electrice. Cu toate acestea, situația din rețeaua electrică rămâne sub control iar specialiștii fac totul pentru a asigura alimentarea cu energie", a scris Șmîhal pe Telegram.

Ucraina a anunțat că a doborât 47 de rachete de croazieră, inclusiv 20 deasupra capitalei, potrivit generalului Valeri Zalujnîi, comandantul Forțelor Armate ucrainene, citat de CNN.

Rachetele au fost lansate de pe avioane de război și nave rusești în Marea Neagră, a adăugat Zalujnîi.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close