Antena 3 CNN International News "Este 11 septembrie pentru Israel!" | Cel puțin patru americani au fost uciși în atacul Hamas, iar alții au fost luați ostatici

"Este 11 septembrie pentru Israel!" | Cel puțin patru americani au fost uciși în atacul Hamas, iar alții au fost luați ostatici

Cel puțin patru cetățeni americani au murit în atacul terorist lansat de Hamas în sudul Israelului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   08:45

Crimele au avut loc în apropierea fâșiei Gaza, conform surselor CNN.

Oficialii americani se așteaptă ca bilanțul să fie mai mare.

De asemenea, cetățeni americani se numără printre zecile de ostatici reținuți în Gaza, a declarat la CNN ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Ron Dermer. 

Secretarul de stat american Antony Blinken a catalogat atacul drept cel mai grav de la Războiul de Yom Kippur din 1973.

"Avem informații potrivit cărora mai mulți americani au fost uciși. Depunem efort suplimentar pentru a verifica acest lucru. Avem, de asemenea, informații potrivit cărora sunt şi americani dați dispăruți şi, din nou, depunem eforturi pentru a verifica şi acest aspect (...)

Bărbați, femei și copii (au fost) târâți peste graniță în Gaza, inclusiv un supraviețuitor al Holocaustului în scaun cu rotile. Civili împușcați pe străzi. Vă puteți imagina impactul pe care acest lucru îl are asupra Israelului și ar trebui să fie ceva care să revolte întreaga lume", a spus Antony Blinken.

"Vrem să ne asigurăm că Israel are ceea ce îi trebuie. În același timp, președintele Biden a fost foarte clar în a trimite un mesaj către oricine din orice altă zonă care ar putea încerca să profite de situație: să nu o facă. Fie că este vorba de nord, cu Hezbollah și Liban, fie că este vorba de Cisiordania sau de orice altă parte, am trimis acest mesaj foarte clar și l-am trimis direct și prin intermediul altor țări", a avertizat el.

Reprezentantul Israelului la ONU:  "Este 11 septembrie pentru noi!"

La Organizația Națiunilor Unite, reprezentantul permanent al Israelului, Gilad Erdan, a spus că, pentru țara sa, atacul pe scară largă al Hamas este similar atacurilor Al Qaida asupra Americii, de la 11 septembrie 2001.

"Am văzut imagini șocante, imagini cutremurătoare care îmi vor rămâne pentru totdeauna întipărite în creier. Asistăm la crime de război barbare și flagrante. Măcelărirea civililor, abuzurile asupra ostaticilor, smulgerea copiilor din brațele mamelor. Nu există cuvinte pentru o asemenea sălbăticie. Acesta este '11 Septembrie' și Israelul va face totul pentru a-i aduce pe fiii și fiicele noastre înapoi acasă", a spus acest diplomat.

Israelul pregătește contra-ofensiva terestră în Gaza, cu obiectivul de a recuperat peste 100 de copii, femei, bătrâni şi bărbați răpiți de Hamas în timpul atacului de sâmbătă.

"Ceea ce pot să vă spun este că nu ne vom opri până nu epuizăm toate mijloacele posibile pentru recuperarea lor. Nu vom lăsa nicio persoană în urmă și vom face orice pentru ca acest lucru să se întâmple", a declarat la CNN un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului, maiorul Doron Spielman.

Hamas a anunțat oficial că a capturat zeci de israelieni, inclusiv soldați, iar înregistrări video autentificate de CNN arată unele dintre aceste capturi dramatice.

Foto: tancuri israeliene mobilizate după atacul Hamas

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close