Antena 3 CNN International News Războiul din Ucraina, viral pe Tik Tok. O tânără a documentat fiecare zi petrecută printre bombardamente

Războiul din Ucraina, viral pe Tik Tok. O tânără a documentat fiecare zi petrecută printre bombardamente

Valeria Shashenok, o tânără din Cernihiv, a transformat războiul în artă. Ea a publicat pe Tik Tok clipuri video ale vieții în mijlocul bombardamentelor rusești, care au ajuns virale.

Războiul din Ucraina, viral pe Tik Tok. O tânără a documentat fiecare zi petrecută printre bombardamente
Sursa foto: Twitter/ PetaPixel
de Cerasela Stafie    |    19 Mar 2022   •   12:19

Sirenele răsună în depărtare. Oriunde se uită, bombele au devastat. Ferestrele sunt crăpate și bucăți de lemn și resturi de construcție zac împrăștiate pe străzi. Străzile sunt îngrozitor de pustii.

Aceasta este scena la care este martoră în fiecare zi când merge pe stradă din Cernihiv tânăra ucraineană Valeria Shashenok. Ucraina este devastată de război. Adolescenta se adăpostește într-un buncăr subteran împreună cu mama, tatăl și câinele ei Tory în orașul din nordul Ucrainei. Prietenii ei apropiați au fugit deja.

Dar, în loc să se plângă de distrugerea din jurul ei, Shashenok a transformat războiul în artă. Fata folosește TikTok pentru a-și documenta viața de zi cu zi. Videoclipurile ei au devenit virale, unele obținând milioane de vizualizări.

Tânăra a aratat lumii cum arata orasul bombardat, aproape zilnic. Când a început războiul, familia ei a decis să râmănă în Ucraina. 

Au trăit într-un adăport anti-bombă din 24 februarie până la 13 martie. În videoclipul care a făcut-o celebră, ea dansează pe „Che La Luna” explicând că așa arată ”ziua mea tipică într-un adăpost anti-bombă”.

Folosește un pistol termic ca un uscător de păr în timp ce câinele ei se ascunde sub o pătură. Mama ei gătește peste o oală pe podea.

Într-un alt videoclip, Shashenok stă în fața unui morman de moloz. Legenda spune: ”astăzi Putin a distrus una dintre clădirile vechi din orașul meu. A fost un cinematograf care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial”. Apoi arată ferestre mari în apropiere, sticla spartă pe pământ. ”ferestrele au zburat din cauza impactului și în casele vecine”.

În altul, ea arată pe rafturile goale ale unei băcănii un magazin cu descrierea: ”dacă vrei să cumperi mâncare într-un supermarket în timpul războiului din Ucraina”.

Ulterior, familia ei a hotârât că este timpul să plece din țară. Întreaga călătorie, până în Polonia, a fost fi ea distribuită pe internet. Acum așteaptă să se termine războiul pentru a se putea întoarce acasă.

×
Subiecte în articol: tanara Război Ucraina Cernihiv
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close