Antena 3 CNN International News Recompensă de 24 de milioane de dolari pentru un fost angajat Hyundai, care a dezvăluit probleme de siguranță

Recompensă de 24 de milioane de dolari pentru un fost angajat Hyundai, care a dezvăluit probleme de siguranță

Un fost angajat al companiei Hyundai a primit o recompensă record, considerată cea mai mare de aceste fel. Omul a încasat 24 de milioane de dolari, după ce a dezvăluit unele probleme de siguranță ale automobilelor companiei la care a lucrat.

Recompensă de 24 de milioane de dolari pentru un fost angajat Hyundai, care a dezvăluit probleme de siguranță
Sursa foto: Getty Images/ Harold Cunningham
de Cerasela Stafie    |    10 Noi 2021   •   16:31

Autoritatea de reglementare a siguranței auto din SUA a anunțat, marți, prima recompensă pentru un avertizor. Un fost angajat Hyundai care a furnizat informații cheie despre erorile de siguranță ale producătorului de automobile sud-coreean a primit peste 24 de milioane de dolari.

Premiul pentru fostul inginer Hyundai Motor, Kim Gwang-ho, este cel mai mare acordat vreodată într-un caz de avertizare în sectorul auto la nivel mondial.

Acesta vine în contextul în care autoritatea de reglementare din SUA, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) și Departamentul de Transport al SUA se pregătesc să propună reglementări legate de un program de avertizare auto adoptat de Congres în anul 2015.

Fostul angajat a transmis autorităților, în 2016, că Hyundai nu reușește să remedieze un defect de design legat de motoarele sale Theta II, care erau predispuse să se blocheze și chiar să ia foc.

„Acest premiu este procentul maxim permis de lege”, a spus NHTSA într-un comunicat care anunță recompensa.

„Denunțătorii joacă un rol crucial în aducerea de informații către NHTSA despre probleme grave de siguranță, care sunt ascunse agenției”, a declarat Steven Cliff, administrator adjunct al NHTSA.

Citând un raport intern al echipei de strategie de calitate către conducere, Kim le-a dezvăluit autorităților că Hyundai nu ia suficiente măsuri pentru a rezolva o defecțiune a motorului care crește riscul de accidente.

×
Subiecte în articol: recompensa record
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close