Antena 3 CNN International News Cea mai înaltă femeie din lume este din Turcia și măsoară 2,15 m

Cea mai înaltă femeie din lume este din Turcia și măsoară 2,15 m

O femeie din Turcia care măsoară 2,15 m a fost declarată oficial cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă de Guinness World Records.

Cea mai înaltă femeie din lume este din Turcia și măsoară 2,15 m
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    13 Oct 2021   •   16:39

Statura atinsă de Rumeysa Gelgi este rezultatul unei afecţiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creştere accelerată.

Nu este prima dată când Gelgi reușește performanța să intre în Cartea Recordurilor. În 2014, ea a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă. De atunci, ea a folosit această platformă pentru a susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.

Tânăra este extrem de activă în mediul online și are peste 5.000 de urmăritori pe Instagram.

Într-o postarea distribuită, ea le transmitea fanilor faptul că fiecare dezavantaj poate fi transformat într-o calitate, iar oamenii nu trebuie să înceteze sa își cunoască și să își descopere potențialul la adevărata lui valoare.

”Un dezavantaj poate fi privit și ca un avantaj, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi”,a declarat tânăra de 24 de ani.

Pentru că sindromul Weaver îi cauzează tinerei probleme de mobilitate, tânăra folosește de obicei un scaun cu rotile ca să se poată deplasa dintr-un punct în altul, dar poate folosi, de asemenea, și un cadru de mers.

×
Subiecte în articol: record mondial femeie inaltime turcia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close