Antena 3 CNN International News Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, recepție la Sandringham înaintea Jubileului de platină

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, recepție la Sandringham înaintea Jubileului de platină

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a marcat sâmbătă ajunul Jubileului său de platină cu o recepție specială la Sandringham House.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, recepție la Sandringham înaintea Jubileului de platină
Sursa foto: Twitter/ Daily Mail U.K
de Cerasela Stafie    |    05 Feb 2022   •   17:51

Duminică, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, va deveni primul monarh britanic care sărbătorește 70 de ani pe tron.

Cu o zi înainte de a ajunge la piatra de hotar, ea a primit membrii comunității locale și grupurile de voluntari la reședința sa din Norfolk, la aproximativ 160 de mile nord de Londra.

În cadrul evenimentului, monarhul a fost văzut discutând cu Angela Wood, fostă studentă la arte culinare, care a ajutat la dezvoltarea unei rețete legată de începutul domniei sale, Coronation Chicken.

Mâncarea din carne de pui rece cu un sos de cremă de curry, salată de orez, mazăre verde și amestec de ierburi a fost inventată pentru a-i pe servi demnitarii străini la banchetul încoronării.

Printre oaspeții invitați la casa monarhului au fost și membri ai Institutului local pentru femei, al cărui președinte este din 2003, pensionarii Sandringham Estate și familiile acestora, dar și reprezentanți ai organizațiilor caritabile locale, Little Discoverers și West Norfolk Befriending.

Regina părea să fie foarte dispusă în timpul evenimentului, potrivit agenției de știri britanice PA Media. Ea ținea un baston de lemn și își purta geanta neagră, caracteristică, în timp ce se plimba în jurul oaspeților.

După ce i-a salutat, Regina a tăiat un tort cu emblema Jubileului de platină, care fusese pregătit special pentru această ocazie. La plecarea, monarhului i s-a oferit un buchet cu flori. Unele dintre ele făceau parte din buchetul ei de încoronare din 1953, cum ar fi crinul.

A fost cea mai mare întâlnire la care suveranul a participat din luna octombrie, când a găzduit o recepție pentru a marca Summitul Global pentru Investiții de la Castelul Windsor. Câteva zile mai târziu, îngrijorările pentru sănătatea ei au crescut, după ce a anulat brusc o călătorie în Irlanda de Nord și a petrecut o noapte în spital pentru ceea ce un purtător de cuvânt a descris la acea vreme drept ”investigații preliminare”.

De atunci, ea a continuat să urmeze îndrumările medicului ei, efectuând sarcini ușoare de la distanță prin link video și telefon și s-a prezentat personal doar la câteva mici angajamente.

O serie de sărbători vor avea loc pe tot parcursul anului, culminând cu o sărbătoare publică de patru zile, în iunie, când națiunea se poate alătura festivităților cu tematică jubiliară.

În acel weekend lung, Palatul Buckingham va găzdui un concert de muzică, petrecerile stradale sunt încurajate și un concurs va reuni peste 5.000 de angajați, interpreți, lucrători cheie și voluntari din Marea Britanie și Commonwealth.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close