Antena 3 CNN International News Cel mai apreciat restaurant din lume se închide pentru clienți. Va fi tranformat într-un “laborator gigant”

Cel mai apreciat restaurant din lume se închide pentru clienți. Va fi tranformat într-un “laborator gigant”

René Redzepi, cheful celui mai apreciat restaurant din lume, spune că fine dining-ul a ajuns la un punct de cotitură. Din 2024 va închide localul pentru clienți.

Cel mai apreciat restaurant din lume se închide pentru clienți. Va fi tranformat într-un “laborator gigant”
Sursa foto: Facebook | Noma
de Ioana Mircea    |    10 Ian 2023   •   00:27

De la deschiderea sa de acum două decenii, Noma - cel mai apreciat restaurant din lume, localizat în Copenhaga, Danemarca, a dus fine dining-ul la alt nivel prin reţete precum inimă de căprioară roşie pe pat de pini şi îngheţată de şofran în bol de ceară de albine.

Pentru a degusta din delicatesele restaurantului, turiştii care vizitează Noma, plătesc cel puţin 500 de dolari de persoană. Noma a ocupat în mod repetat primele locuri în listele celor mai bune restaurante din lume şi proprietarul acestuia - René Redzepi, a fost numit cel mai strălucit şi influent bucătar al epocii sale.

Cu toate acestea, chef Redzepi a declarat pentru că localul va închide activitatea de servit în incinta restaurantului la sfârşitul anului 2024. Astfel, Noma va deveni un laborator alimentar, axându-se pe comenzile de tip online, transformându-şi brandul în Noma Projects.

Sălile de mese vor fi deschise periodic doar pentru evenimente selecte. Rene Redzepi îşi va transforma funcţia din chef în Chief Creative Officer (CCO). Decizia vine în contextul în care Noma şi multe alte restaurante de elită se confruntă cu o anchetă privind modul în care îi tratează pe salariaţii care produc şi servesc aceste mâncăruri, mulţi dintre ei fiind plătiţi prost sau deloc, potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: restaurant Copenhaga
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close