Antena 3 CNN International News Milionar american de 78 de ani, găsit vinovat pentru o crimă comisă cu premeditare acum 21 de ani

Milionar american de 78 de ani, găsit vinovat pentru o crimă comisă cu premeditare acum 21 de ani

Robert Durst, milionar american în industria imobiliară și subiect al documentarului polițist The Jinx, produs de HBO, a fost găsit vinovat pentru o crimă comisă în anul 2000, anunță presa internațională.

Milionar american de 78 de ani, găsit vinovat pentru o crimă comisă cu premeditare acum 21 de ani
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2021   •   11:34

După deliberări care au durat mai multe ore, un juriu a conchis că Durst a ucis-o cu premeditare pe Susan Berman (foto interior), cea mai bună prietenă a sa, pentru a o împiedica să vorbească despre dispariția soției milionarului.

Berman urma să fie audiată de autorități înainte de a fi ucisă.

Un martor citat de procurori, Nick Chavin, care a fost prieten atât cu Durst cât și cu Berman, a mărturisit în instanță că Durst i s-a confesat că a ucis-o pe femeie, întrucât aceasta urma să dezvăluie, la rândul său, că milionarul și-a ucis soția.

"N-am avut de ales. A fost 'eu sau ea'", ar fi spus Durst, conform martorului.

Documentarul HBO surprinde momentul când inculpatul spune "i-am omorât pe toți"

În timpul procesului, acuzarea l-a numit pe Durst "narcisist psihopat".

Berman, în vârstă de 55 de ani la momentul crimei, a fost găsită împușcată în cap la reședința ei din Beverly Hills.

Durst, care a negat acuzațiile de crimă, a spus poliției că a găsit-o moartă pe Berman.

Nu au existat martori iar poliția nu a găsit arma crimei.

Milionarul a fost arestat în 2015, în noaptea dinaintea difuzării ultimului episod din documentarul HBO.

În secvențele difuzate, el poate fi auzit murmurând în timp ce, aparent, vorbea singur: "Ce dracu' am făcut? I-am omorât pe toți, bineînțeles".

Victimele

Susan Berman a fost o jurnalistă și scriitoare care a jucat rolul de purtător de cuvânt pentru Durst atunci când acesta a fost suspectat de autorități în cazul dispariției soției sale.

Kathleen McCormack, soția lui Durst, a dispărut în 1982 și a fost declarată legal decedată în 2017, deși cadavrul nu i-a fost găsit.

După verdictul pronunțat vineri, familia lui McCormack a dat publicității o scrisoare în care solicită procurorilor să-l pună sub acuzare pe Durst și pentru moartea soției sale.

"Sistemul judiciar din Los Angeles a făcut dreptate familiei Berman. Este timpul ca sistemul judiciar din Westchester County, New York, să facă același lucru pentru familia McCormak", se spune în scrisoare.

Procurorii susțin, de fapt, că Durst a ucis trei persoane: pe Berman, pe McCormack și pe Morris Black, un vecin în vârstă, care a descoperit identitatea reală a lui Durst în 2001, în timp ce acesta se ascundea de autorități în Texas.

Milionarul găsit vinovat de crimă cu premeditare este bolnav de cancer

Însă milionarul a fost achitat de uciderea lui Black, apărarea sa afirmând că Durst l-a omorât pe bătrân în legitimă apărare, înainte de a-i dezmembra cadavrul.

În vârstă de 78 de ani, membru renegat al uneia dintre cele mai bogate dinastii imobiliare din New York, Robert Durst suferă de cancer la vezica urinară. Sănătatea i s-a deteriorat de la documentarul realizat de HBO.

Fratele său, Douglas Durst, care a depus mărturie la proces, a declarat în fața judecătorului: "Cred că (lui Robert) i-ar plăcea să mă ucidă".

Sentința în cazul său urmează să fie pronunțată în data de 18 octombrie. California, statul unde a fost judecat și condamnat Durst, a instituit un moratoriu asupra pedepsei cu moartea.

×
Subiecte în articol: Robert Durst crimă cu premeditare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close