Antena 3 CNN International News Congresman american: "Guvernul român susține un embargo total asupra petrolului și gazelor din Rusia" | România, îngrijorată de o agresiune din partea lui Putin

Congresman american: "Guvernul român susține un embargo total asupra petrolului și gazelor din Rusia" | România, îngrijorată de o agresiune din partea lui Putin

French Hill, congresman republican de Arkansas, a declarat la emisiunea "The Lead" de la CNN că a purtat discuții cu liderii de guvern din România și Polonia pe tema sancțiunilor impuse Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Congresman american: "Guvernul român susține un embargo total asupra petrolului și gazelor din Rusia" | România, îngrijorată de o agresiune din partea lui Putin
Sursa foto: Wikipedia
de Adrian Iclozan    |    22 Apr 2022   •   00:10

Hill a fost întrebat de gazda emisiunii, Jake Tapper, dacă șefii celor două guverne consideră că sancțiunile impuse până în prezent sunt eficiente.

"Tocmai am discutat cu liderii guvernelor din Polonia și România. Ei mi-au spus că, din perspectiva lor, sancțiunile nu sunt suficient de stricte și că ar vrea să vadă niște sancțiuni mai dure impuse sectorului energetic rusesc, care să meargă până un embargo total asupra petrolului și gazului din Rusia", a răspuns congresmanul.

El a adăugat că "nu poți să-i reduci lui Putin capacitatea de a finanța războiul fără să-i tai veniturile din petrol și gaze".

French Hill: "România și Polonia, îngrijorate de o agresiune din partea lui Putin"

French Hill a vizitat recent Polonia, împreună cu liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, și cu alți membri ai Congresului american.

El a revenit miercuri în SUA și a declarat că, în urma agresiunii ruse în Ucraina, există o "unitate puternică" în sânul NATO.

"Există un șoc în sânul comunității diplomaților europeni dar și o recunoaștere realistă a faptului că Putin și-a adus 'abatorul' în Europa", a estimat el.

Hill, care s-a deplasat la granița dintre Ucraina și Polonia și a asistat la drama refugiaților, a mai spus că "la nivelurile superioare ale guvernelor din Polonia și România sunt susținători puternici" ai misiunii umanitare în sprijinul ucrainenilor care au fugit din calea războiului.

Ambele țări estimează că sunt expuse riscului unei agresiuni din partea Rusiei, dacă Vladimir Putin își va impune controlul în Ucraina, a concluzionat congresmanul american.

Un eventual embargo asupra gazului și petrolului rusesc, blocat de Ungaria

Ungaria nu va sprijini nicio sancțiune asupra petrolului și gazelor din Rusia, potrivit unei declarații făcute, săptămâna aceasta, de ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto.

El a arătat că, în pofida războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, livrările de gaze rusești către Ungaria au continuat fără niciun fel de întreruperi.

"Nu susținem propunerile de sancțiuni energetice împotriva Rusiei", a conchis Szijjarto.

Ministrul ungar de externe a mai afirmat că Ungaria "va face totul" pentru a-și securiza alimentarea cu resurse energetice.

Mai devreme în cursul acestei luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Germania și Ungaria de blocarea eforturilor de suspendare a importurilor de energie din Rusia.

×
Subiecte în articol: French Hill România embargo petrol gaze Rusia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close