Antena 3 CNN International News Rusia amenință că va opri aprovizionarea cu gaz a Europei prin închiderea Nord Stream 1

Rusia amenință că va opri aprovizionarea cu gaz a Europei prin închiderea Nord Stream 1

Un înalt oficial rus a amenințat luni că va întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale a Europei, ca răspuns la posibilele interdicții de import de petrol cu care Moscova s-ar putea confrunta în curând din cauza invaziei sale în Ucraina.

Rusia amenință că va opri aprovizionarea cu gaz a Europei prin închiderea Nord Stream 1
Sursa foto: Twitter/ Bloomberg
de Cerasela Stafie    |    08 Mar 2022   •   14:56

”În legătură cu acuzațiile nefondate la adresa Rusiei... și cu impunerea unei interdicții asupra Nord Stream 2, avem tot dreptul să luăm o decizie în oglindă și să impunem un embargo asupra pompării gazelor prin gazoductul Nord Stream 1, care astăzi este încărcat la nivelul maxim de 100%”, a declarat viceprim-ministrul rus Alexander Novak într-un mesaj televizat, menționând decizia autorităților germane de reglementare de luna trecută de a opri certificarea celei de-a doua conducte a Gazprom, Nord Stream 2.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazul european. Germania, cea mai mare economie a blocului, se bazează pe Rusia pentru aproape 50% din gazele sale naturale.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat duminică că SUA și aliații explorează în mod activ modalități de a interzice importurile de petrol rusesc, care ar afecta și mai mult economia Rusiei, în timp ce aceasta încearcă să facă față sancțiunilor economice paralizante.

Occidentul a fost reticent în a impune sancțiuni semnificative sectorului energetic al Rusiei din cauza modului în care ar putea impacta economia globală, dar acum se apropie de acest lucru, pe măsură ce Europa lucrează pentru a-și diversifica sursele de energie.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close