Antena 3 CNN International News Rusia a atacat Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski. A fost lovit un bloc de locuințe cu cinci etaje. Cel puțin zece morți și zeci de răniți

Rusia a atacat Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski. A fost lovit un bloc de locuințe cu cinci etaje. Cel puțin zece morți și zeci de răniți

Cel puțin zece persoane au fost ucise și alte 28 au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului Krivoi Rog, situat în centrul Ucrainei.

Rusia a atacat Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski. A fost lovit un bloc de locuințe cu cinci etaje. Cel puțin zece morți și zeci de răniți
Sursa foto: Serghei Lîsak via CNN
de Adrian Iclozan    |    13 Iun 2023   •   09:03

Inițial, autoritățile locale anunțaseră trei morți, dar au actualizat ulterior bilanțul victimelor.

Cunoscut pentru industria grea, Krivoi Rog a fost invocat după invazia rusă mai ales pentru faptul că este orașul natal al lui Volodimir Zelenski.

Atacul rusesc de acolo avut loc la primele ore ale zilei de marți, potrivit unor oficiali ucraineni.

Serghei Lîsak, șeful administrației militare din regiunea Dnipropetrovsk, a scris pe Telegram că apărarea antiaeriană a doborât trei rachete de croazieră deasupra orașului, dar au existat proiectile care au lovit clădiri.

Citește și: Ce pierderi a înregistrat Ucraina în contraofensiva în care a anunțat că a recâștigat trei sate din Donețk

"A avut loc un atac masiv cu rachete asupra Krivoi Rog. Au fost avariate obiective civile", a menționat el, calificând drept teroristă acțiunea armatei ruse.

Oficialul ucrainean a precizat că, dintre răniți, 19 au fost spitalizați.

Șeful administrației orășenești, Oleksandr Vilkul, a declarat, la rândul său, că o clădire de apartamente cu cinci niveluri a fost lovită, iar victimele au fost, probabil, prinse sub dărâmături.

"Apartamentele de la primul până la al cincilea etaj sunt în flăcări. Incendiul afectează 700 de metri pătrați. Salvatorii acționează la fața locului", a declarat Vilkul.

Zelenski: "Teroriștii nu vor fi iertați niciodată!"

Potrivit acestuia, alte patru persoane au fost rănite într-o locație situată într-o altă zonă din oraș, unde o clădire și o mașină au luat foc, în urma bombardamentelor rusești.

Într-o postare pe Telegram, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis condoleanțe victimelor și a promis tragerea la răspundere a vinovaților pentru atac.

"Ucigașii ruși continuă războiul împotriva clădirilor rezidențiale, orașelor și oamenilor. Din păcate, există morți și răniți. Operațiunea de salvare din Krivoi Rog continuă. Condoleanțele mele tuturor celor care și-au pierdut apropiații! Teroriștii nu vor fi niciodată iertați și vor fi trași la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează", a avertizat Zelenski.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close