Antena 3 CNN International News Rusia, atac asupra orașului Liov, la 70 de kilometri de granița cu Polonia. Rachetele au căzut în jurul aeroportului

Rusia, atac asupra orașului Liov, la 70 de kilometri de granița cu Polonia. Rachetele au căzut în jurul aeroportului

Rusia a lansat vineri dimineață șase rachete spre orașul vestic Liov, la doar 70 de kilometri de granița cu Polonia. Bombardamentele au vizat zona din jurul aeroportului.

Rusia, atac asupra orașului Liov, la 70 de kilometri de granița cu Polonia. Rachetele au căzut în jurul aeroportului
Sursa foto: Twitter/ Telegraph World News
de Cerasela Stafie    |    18 Mar 2022   •   09:54

Proiectilele au fost cel mai probabil rachete de croazieră trase din avioane de război deasupra Mării Negre. Două dintre rachete au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană, se mai arată în comunicat.

Primarul din Lviv a spus că rachetele au lovit o fabrică de reparații de avioane din apropierea aeroportului. Într-o actualizare pe pagina sa de Facebook, edilula spus că lucrările la uzină s-au oprit înainte ca rachetele să lovească și că nu au fost raportate victime.

”Rachetele au lovit zona de lângă aeroportul din Liov. Nu pot spune locația în acest moment, dar cu siguranță nu este aeroportul. Geamurile din clădirii companiei de transport auto sunt avariate. Situația de pe teren este clarificată și vom actualiza mai târziu”, a spus Sadovyi.

Primarul a mai cerut oamenilor să nu distribuie fotografii cu locația atacată.

Mai multe explozii s-au auzit în jurul orei 6:30 a.m., ora locală, iar fumul a fost văzut ridicându-se din direcția aeroportului internațional Danylo Halytskyi spre vestul Liovului, potrivit unei echipe CNN din orașul ucrainean.

Până vineri, orașul pitoresc din vestul Ucrainei a fost în mare parte ferit de bombardamentul necruțător al forțelor ruse. Aflat la aproximativ 70 de kilometri de granița poloneză, Lvivul este în pragul NATO - orice atac aici ar putea avea repercusiuni internaționale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close